Color Painter H-104s вече в България!

2711

На изложението EXPO PRINT&IMAGING ТЕПЕДЕ България ще представи за първи път в България новия Color Painter H-104s.

От чисто практическа гледна точка, този принтер се отличава с прекрасно цветопредаване и най- високата за този клас принтери скорост, т.е. Color Painter H-104s е идеалния баланс между висока скорост и отлично качество. Ето някои от достойнствата му и начините, чрез които се постигат:

Плавни преливки – сивото и светло сивото от комплекта мастила разширяват гамата на останалите 6 цвята и така подобряват плавността на преливките при печат на човешка кожа, светлосенки, светлоотразителни, метални повърхности и др
Вариантност при конфигурирането на главите – Осемте принтиращи глави могат да бъдат конфигурирани по два начина: 8х1 (8 цвята C,M,Y,K,Lc,Lm,G и Lg с по 1 глава за всеки цвят) , постигайки максимално качество на печат и 4х2 (4 цвята C,M,Y,K с по 2 глави/цвят) за максимална скорост на печат , което е важен фактор при изработването на големи изображения.

Високочестотни инкджет глави с Multi- Drop Technology – Color Painter H-104s принтира с изключителна наситеност на цветовете, дори и при най- високата скорост на печат. Това е възможно балгодарение на високочестотното “изстрелване” на капката и Multi- Drop технологията, която представлява полагането на капки с различна големина с цел максимална плътност на мастилото и равномерност на изображението.

Smart- pass технология – раазработената от SEIKO I Infotech технология оптимизира полагането на капката pass-to-pass , в резултат на което се постигат плавни spot цветове и градиенти. Практически се получава печат без бендинг.

Автоматична настройка на главите- Color Painter H-104s засича дебелината на медията и според това главата автоматично се регулира във височина , осигурявайки максимално качество на печата.

Мастилници с вместимост 1,5л и вторични резервоари – “Mild” солвентните мастила се предлагат в “торбички “(нехарактерна форма за съхраняване на мастилото , но екологично обосновано), която позволява лесна смяна на мастилата. Вместимостта от 1,5л. за глава намалява необходимостта от презареждане с мастило, а вторичните резервоари помагат печатния процес да продължава докато се сменят мастилниците.

Опционално се предлага улей за печат на MESH.
На края и накратко: 104” принтер с 8 супер-широки пиезо inkjet глави, (8 или 4 цвята); действителна резолюция 720х720dpi; “mild” солвентни мастила в мастилници от 1,5л; скорост на печат от 30 до 100кв.м/ч. без загуба на качество;печат върху всички медии, предлагани от ТЕПЕДЕ България.

За скептиците: новият Color Painter не е стария, а като доказателство- заповядайте на щанд В9, зала 4 , където той ще работи за ВАС!Освен SEIKO , MUTOH и CRUSE на щанда ТЕПЕДЕ ще представи и широкоформатния солвентен принтер TeckStone S 3200 на компанията TECKWIN. В сравнение с другите принтери от този клас , TeckStone S 3200 е добра алтернатива по показател цена/качество. Оборудван е с 12 SPECTRA 128 глави (по 3 на цвят), с които се постига резолюция от 600 dpi. При максимална скорост от 44кв.м/ч. (за 4 паса) и с ширина от 3,20м, този принтер е доброто решение за компании, които търсят продуктивност с гарантираното от SPECTRA качество. Главите се настройват във височина автоматично, печата може да е уни- или би- дирекционален, печатаемата ширина е 3,20м, а максималния размер на медията – 3,40м. Машината ще бъде демонстрирана в действие и ще печата по време на цялото изложение.
 
Всички принтери на щанда на ТЕПЕДЕ България ще работят подкрепени от многофункционален софтуер на CALDERA. По време на изложението ще има представители на компанията, които ще консултират посетителите и ще демонстрират възможностите на продуктите си.

Източник: ТЕПЕДЕ България

Интернет портал за печатни технологии.