ColorMunki Smile- система за калибриране предназначена за начинаещи

1989

Компания X-Rite представи новото си решение за калибриране на монитори от серията ColorMunki наречено Smile.

X-Rite

Устройството притежава опростен софтуер, който позволява да го използват даже и начинаещи. ColorMunki Smile е предназначено за любители фотографи, дизайнери ентусиасти, геймъри и други ползватели, които държат да виждат точните и реални цветове на своите монитори.

Системата ColorMunki Smile включва устройство за измерване на цвета и опростен и удобен за използване интерфейс.

X-RiteИнтерфейсът е базиран на основата на професионалните уреди за калибриране на компанията X-Rite. Една от основните разлики, обаче е, че в системата ColorMunki Smile се предлага подробно ръководство обясняващо стъпка по стъпка как се използва програмата. За по-голямо улеснение са добавени графики, картинки и видеоклипове, така че от потребителя се изисква единствено да следва инструкциите, които вижда на своя екран за да може бързо и лесно да го калибрира.

Специалистите от X-Rite коментират , че не е нужно потребителите на ColorMunki Smile да знаят каквото и да било за управлението на цветове за да получат качествени резултати.

Независимо, че системата е предназначена за аматьори, които да могат лесно да коригират цветовете на монитора си, новото попълнение в серията ColorMunki може да се използва и като евтино решение за калибриране на някои видове принтери.  Друг плюс на системата е, че може автоматично да засече и калибрира, няколко монитора едновременно свързани към един компютър.

ColorMunki Smile работи както с LCD така и с LED- дисплеи. Колориметърът се свързва с компютъра посредством USB, а интерфейса се поддържа както от Windows така и от Mac. Програмата, с която работи устройството е преведена на няколко езика, сред които английски, френски, немски и испански. Официалната цена на системата за калибриране за начинаещи е 89 паунда (218 лева).

Текста написа: Радина Дойнова
По материали на; xrite.com

Интернет портал за печатни технологии.