EFI представиха машината за етикети Jetrion 4900 на Labelexpo

2544

EFI представиха Jetrion 4900, цифрова мастиленоструйна UV преса с интегриран довършителен модул от SEI Laser Converting.

Петцветната (CMYK+бяло) печатна машина използва Fiery XF RIP и висококачествените ултравиолетови мастила на EFI. Тя използва технологии, подобни на тези на машините за флексографски печат в транспорта на ролите, който е предназначен за индустриални натоварвания. Машината е оборудвана с модул, който осигурява адхезията на мастилата към синтетични материали, което осигурява съвместимост с по-голям брой медии.

Интегрираният лазерен довършителен модул от SEI позволява големи възможности за автоматизирани довършителни дейности. Чрез два мощни лазерни лъча той осигурява рязане по контур. Наред с това включва система с до 9 остриета, която може да реже в правоъглъни форми различни материали, включително хартия, фолио и филм. Според производителя, Jetrion 4900 е оборудван и с уникална система за пестене на материала.
Jetrion 4900
EFI твърдят, че машината е предназначена за високи натоварвания и къси дигитални тиражи етикети. Тя може да увеличи печалбите, като намали времето за подготовка, загубите на материал и улесни довършителните процеси.

Sean Skelly, вицепрезидент на EFI Jetrion, каза: „Jetrion 4900 е солидна печатна машина, която е идеална за производители на етикети, които искат да прехвърлят скъпите малки и средни тиражи на дигитални системи, на които да подават файл и да получават ролките с готовата продукция. Той произвежда високоскоростни етикети с ниска себестойност, което безусловно е нужно в днешната конкурентна среда.”

EFI Jetrion 4900 струва 625 000 евро.

Източник: w3.efi.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.