EIZO пуска на пазара нов 22-инчов монитор

2333

Наскоро EIZO представи нов монитор от серията ColorEdge – CG222W.

Мониторът позволява 12 битова апаратна калибровка, има реална резолюция 1680×1050, стойност на максимална яркост 250 cd/м2, на контраст 1000:1 и ъгъл на виждане по хоризонтала и вертикала 178 градуса.

ColorEdge CG222W може да възпроизвежда на 98% цветовото пространство sRGB и на 93% Adobe RGB. Мониторът е екипиран със софтуер за калибрация – EIZO ColorNavigator, а самият процес на калибриране протича за по-малко от 5 мин, естествено за това е нужно да имате наличен калибратор. Програмата позволява запис на настройките, след завършване процеса на калибрация в ICC профил. Важно е да се отбележи, че ColorEdge CG222W е снабден и с нова специална микросхема разработка на EIZO – ASIC, която се грижи за максимално точното възпроизводство на цветовете.

Друга интересна функция, с която разполага ColorEdge CG222W е DUE – Digital Uniformity Equalizer. DUE се грижи за еднородната яркост и цветонасищане на всички пиксели на монитора.

ColorEdge CG222W е снабден с DVI-I вход, който има възможност да приема както цифров, така и аналогов сигнал от компютъра. Инженерите от EIZO са се погрижили и за това, потребителите да могат да прецизират позицията на монитора за максимално удобна работа. Възможна е корекция в позицията по височина , максималният ъгъл на наклон е 40 градуса, като е възможно мониторът да бъде завъртян на 90 градуса и използван и в портеретен режим на работа, което е изключително удобно при страниране на периодични издания като вестници и списания.

Източник: prodtp.ru

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.