Гръцката фирма SKAG инвестира в MGI JETvarnish 3D

2210

Новата MGI JETvarnish 3D е първата дигитална машина за цялостно и частично UV лакиране от тази модификация на марката MGI на Балканския полуостров.

SKAG International е семейна фирма със 100% гръцко участие, която е най-големият производител на тетрадки, бележници, класьори, папки и др. в Гърция и изнася продукти в над 30 страни, включително България. Компанията стартира през 1956г. като малка печатница, произвеждаща тетрадки с марката SUPER INTERNATIONAL, които се произвеждат и използват до днес. През годините SKAG се превръща в модерна компания със собствена база на застроена площ от 20 000 кв/м. и разполагаща с оборудване за офсетов и дигитален печат, машини за цялостно и частично UV лакиране. 

Повишеното търсене на висококачествени продукти с добавена стойност и късите тиражи е довело до търсенето на цифрово решение. – коментират от SKAG. След продължително проучване на пазара, компанията се е спряла на JETvarnish 3D на MGI.

 

JETvarnish 3D

 

JETvarnish 3D отговаря напълно на нуждите на гръцката компания за частично UV лакиране и 3D ефекти (с дебелина от 3 до 200µ) използвани върху продукти като тетрадки, папки и бележници, както за големи, така и за малки тиражи. Възможността за създаване на релеф и различни видове гланц – предимството на дигиталната технология за печат на променливи данни и къси тиражи, позволява на SKAG International да предложат на клиентите си и услуга за печат до поискване с помощта на JETvarnish 3D.

Основни характеристики на JETvarnish 3D:

  • Формат: от 21×30см до 52×105см.
  • Медия: от 135 до 600 гр/м2
  • Скорост на печат до 3000 B2 листа / час. Първата страница излиза от печат след 16 секунди.
  • Лява и дясна странични марки, допустимо отклонение + / – 200 микрона.
  • Печат върху матови или гланцови ламинирани повърхности, хартии с покритие или без покритие, PVC, полипропилен и мн. др.

Възможности за надграждане на MGI JETvarnish 3D:

  • iFoil – цифрово добавяне на топъл печат (gold и др.) с или без релеф (технологията ще бъде показана по време на изложението Cartes в Париж тази година.)
  • Twin – надграждане, което удвоява скоростта на печат в режим 3D
  • Double tank – позволява използването на два различни вида лакове едновременно

 

За повече информация относно MGI JETvarnish 3D и други продукти от MGI се свържете с Графком Диджитал Принтинг Солюшънс, www.graphcom.gr.

 

 

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.