Еpson ще демонстрира цифрова печатна машина за опаковки на Labelexpo

4144

Производствената машина SurePress L-4033A ще бъде показана от 28-и септември до 1-ви октомври в Брюксел.

SurePress L-4033A ще е оборудвана с интерфейс на EskoArtwork. Ще бъде демонстриран печат на етикети за продукти като вино, козметика и шоколад върху материали с различна повърхност. По време на изложението етикетите ще бъдат довършвани чрез интегрирана система GM DC330 Mini.

SurePress L-4033A

Epson обявиха на Ipex през миналата година, че ще предложат на пазара цифровата си преса за етикети след благоприятните оценки за тестовата й версия. Първата й инсталация беше през януари 2011 във Франция. Шестцветната ролна машина използва същия тип микро пиезо мастиленоструйни глави като доказаната гама широкоформатни принтери на производителя. Новото мастило позволява директен печат върху хартия или синтетични материали без нужда от предварителна обработка. Ширината на ролите, с които работи е от 80 до 330 милиметра.

Машината използва 15 печатащи глави, които осигуряват средна скорост на печат около 5 метра в минута. Целта на й е да осигури висококачествен печат при за малки серии етикети и да позволи на производителите безпроблемно да изпълняват поръчки чрез флексографски или цифров печат в зависимост от тиража.
 

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.