Новият EPSON Stylus Pro 3880

3140

Качеството на професионалните принтери с размери на настолните фотопринтери.

На 1 септември от Epson анонсираха пускането на новия професионален А2+ фотопринтер Epson Stylus Pro 3880.  Принтерът е подходящ както за професионалните фотографи, така и за  амбициозни любители. Epson Stylus Pro 3880 предоставя изключителна гъвкавост печатайки на широка гама от медии. Усъвършенстваните, четвърто поколение пигментни мастила Epson UltraChrome K3 с Vivid Magenta позволяват отпечатването на дълготрайни висококачествени
черно-бели и цветни широкоформатни разпечатки, което прави печата с Epson Stylus Pro 3880 бързо и гъвкаво решение, подходящо за редица приложения. Принтерът притежава всички допълнителни характеристики, с които потребителите на Epson са свикнали – от малката стъпка на печата до високоскоростната връзка с USB 2.0 и кабелна мрежа.

Индивидуалните мастилени касети за всеки цвят позволяват икономичност на мастилото при печат, а патентованата от Epson Micro Piezo печатаща глава осигурява точното полагане на мастилото върху медията. Комбинацията от пигментните мастила на Epson и печатащата Micro Piezo глава гарантират цветни разпечатки с изключителна стабилност на цвета, устойчивост на светлина и цветни преходи, а всяка разпечатка ще бъде същата като първата, дори и след месеци.

Epson Stylus Pro 3880 притежава специален драйверен метод, който позволява на професионалните потребители да създават желани черни и чисти бели тонове, прадлага високо ниво на управление по отношение на точност и артистичност. Тези характеристики, съчетани с трите нива на черното и разширена област на сивото осигурени от мастилата Epson UltraChrome с Vivid Magenta, поставят Stylus Pro 3880 на върха на неговия клас във
възпроизвеждането на наситени, верни и устойчиви черно-бели разпечатки. Възможността за автоматично превключване между оптимизирано фото и матово черно, както и неутралните градации, които потребителите могат да постигнат при цветен и черно-бял печат правят Epson Stylus Pro 3880 идеално решение за фотографите.

Epson Stylus Pro 3880 е изключително подходящ и за цветна проба, постигайки стабилност на цвета само след 30 минути без видима промяна на цвета. Потребителите много бързо могат да правят цветни проби и да бъдат сигурни, че това, което виждат е това, което ще получат при печата в последствие. Това постоянство на изхода означава, че Epson Stylus Pro 3880 е идеален и за реализиране на цветни проби от разстояние.

Epson Stylus Pro 3880 печатa на широка гама от медии, включваща гланцови, матови, артистични, обикновени, proofing хартии, както и картони с дебелина до 1,5 мм. Принтерът е предназначен за печат на форматирани медии и потребителите могат да се възползват от рамков и безрамков печат на медии с размери от 4“х6“ до 17“х22“.  Притежава три различни пътя за подаване на хартията, автоматично подаващо устройство, ръчно подаване на артистични медии (задно) и предно ръчно подаване за твърди носители за печат.

Мартин Джонс, главен продуктов мениджър в Epson UK, обяснява: „Пускането на Epson Stylus Pro 3880 на пазара прави четвъртото поколение мастила Epson UltraChrome K3 с Vivid Magenta достъпно за по-широк кръг от потребители и утвърждава серията Stylus Pro. Комбинацията от най-новите технически иновации на Epson, водещата в индустрията технология мастило и изключително малка стъпка правят притера перфектно решение за фотография, FineArt, proofing и POS печат. Със своята прецизност принтерът е идеален за създаване на дълготрайни разпечатки за разпродажби, изложения или включени в тях портфолиа“.Epson Stylus Pro 3880 е наследникът на Epson Stylus Pro 3800 и ще бъдепуснат за продажба от октомври 2009 г.

Обобщени ключови характеристики на Epson Stylus Pro 3880:
– Осем цвята мастило Epson UltraChrome с Vivid Magenta, които разширяват печатното цветно пространство и включват три черни мастила за изключителен баланс на сивото.
– Печат на голямо разнообразие от медии като видове и размери – от от 4“х6“ до 17“х22“.
– Изключително подходящ за бърз и гъвкав печат във фотографията, FineArt, POS печат и графичния пазар.
– Уникално компактен А2+ принтер, подходящ за малки студия.

За повече информация:
Георги Чакъров
FACTOR.BG
www.factor.bg
info@factor.bg
0899 878319

Източници: 
www.epson.co.uk

Интернет портал за печатни технологии.