Нови перспективи за солвентния печат – Epson Stylus Pro GS6000

2123

Свидетели сме на главоломното падане на цените на солвентния печат, особено в сегмента на печата за външна реклама – тенденция, която кара фирмите да преосмислят инвестиционните си намерения.

Решението е да се избяга от въпросния сегмент и неговите нерешими за момента проблеми – жестока конкуренция, големи обеми за печат срещу нищожна печалба, трудно плащащи клиенти, скъсяващи се срокове, все по-нискокачествени медии и мастила и свързаните с това рекламации. Да не говорим за типичните и добре прикривани усложнения, породени от химическия състав на солвентните мастила – изключително вредни за здравето на работниците и за околната среда, често изобилстващи със канцерогенни съставки, например никел. Всеки, който е влизал в помещение, където работи солвентен принтер, знае за какво става въпрос.
 
Всичко това, в някаква степен, е и следствие от типичния за България бизнес модел – фирма Хикс прави това и печели, аз ще направя същото, но на по-ниска цена и „ще убия всички останали с ниски цени“.
 
Всеки бизнесмен знае – основна предпоставка за развитието на силно печеливш бизнес е Уникалността. Когато си уникален, ти определяш цената, а не конкуренцията. Когато си уникален, ти печелиш най-добрите клиенти – тези, които държат на качеството, на обслужването, на новите идеи, тези които плащат твоята цена, а не се пазарят за стотинки и които са Лоялни!
 
Солвентният печат, като възможност за печалби и уникалност не е изчерпан!
Има една ниша, която все още стои незапълнена. Ако приемем, че в основата на пирамидата се намират огромните 5 и 3,20 метрови машини, с тяхната висока продуктивност и относително ниско качество на печат, то в средата на пирамидата се намират машините с ширина типично до 1,60 м и със сравнително добро качество на печат – произведени основно от ОЕМ партньорите на EPSON – Mimaki, Roland и Mutoh. В този сегмент се намираха и продуктите на HP – DesignJet 8000s и 9000s – които всъщност са произведени по лицензно споразумение от SEIKO, японският холдинг, част от който е и Seiko EPSON Corporation. (В момента принтерите DesignJet 8000s и 9000s вече не се предлагат за продажба, поради изтичане на лиценза.)
Върхът на пирамидата е свободната ниша – еквивалент на широкоформатните фото-принтери, работещи с мастила на водна база, но съчетани с атмосферната устойчивост и непретенциозността на солвентните мастила. И точно тук, на върха, застава Epson Stylus Pro GS6000. Той създава нови пазарни възможности за солвентния печат.
 
Думата има огромният опит в разработката (а не в закупуването отвън) на най-авангардни технологии за инк-джет печат:
– печатащите пиезо-глави, изстрелващи капки с обем 3,7 пиколтра, с идеална сферична форма и перфектно позициониращи ги върху медията, гарантирайки възможно най-фините детайли и най-плавните полутонове,
– UltraCrome GS мастилата, осигуряващи най-широкото цветно пространство, изчистени от всякакви канцерогенни съставки, с нищожно съдържание на VOC, не-дразнещи кожата на оператора, неизискващи специална вентилация и освободени от знака „Х – ВРЕДНО“ върху опаковката

– уникалната LUT технология за превръщането на битовете дигитална информация за цвета в рецепта от кои мастила и по колко капки са необходими за точното му възпроизвеждането върху медията – съчетала знанията и достиженията на най-големите умове в областта на изучаването и управлението на цвета
 

Ето само няколко примера за приложения, които в лицето на Epson Stylus Pro GS6000 намират за пръв път реална изява в света на солвента:
– печат с професионално качество на фотография и арт-репродукции за интериор И ЕКСТЕРИОР, без необходимост от защитен лак
– печат на POS и POP дисплеи – обикновено на маркови скъпи стоки, бижутерия, парфюмерия, козметика, мода, алкохолни напитки, сладкиши – изискващи безкомпромисно качество при гледане отблизо, често със задно осветяване, при което всеки дефект личи (например бендинг)
– панаирна и изложбена графика, декори и обозначения
– декорация на витрини и интериор – особено при интериора, където никой не обича, а често е и забранено да мирише на солвент
– печат на „трудни“ маркови/фирмени цветове, често избирани по каталога на Pantone и нямащи точен аналог в CMYK пространството
– висококачествена автомобилна графика, за гледане отблизо
– печат на карти – военни, географски, рекламни – с най-фини детайли и същевременно устойчиви на дъжд и слънце
 

Epson Stylus Pro GS6000 е реална възможност за печеливша инвестиция, защото той е УНИКАЛЕН и ще направи и Вас уникални, и защото той създава нови пазари – нещо, което заради кризата, всеки в момента определя, като жизненоважно за бизнеса.
 
Ако решите за инвестирате или просто да се запознаете с възможностите, ние от FACTOR.BG – българският ProFocus партньор на EPSON ще се ангажираме със следното:
– най-ниска цена в Европа за GS6000 – 23970 Евро без ДДС, без RIP
– безплатно транспортиране до вратата Ви
– безплатно инсталиране и обучение за работа и обслужване на машината
– консултация за избор на подходящa конфигурация EFI Fiery XP RIP
– доставка на спектрофотометър на преференциална цена
– безплатно генериране на до 5 профила за Вашите медии
– една година безплатно гаранционно обслужване, на място при Вас
– честно, партньорско отношение – ще се стараем да помогнем със всичко възможно
 
FACTOR.BG е фирма с 18 годишен опит в областта на рекламата и печата, в почти всичките им разновидности.
Нашият бизнес е и нашата страст – ние обичаме работата и клиентите си.
Наши партньори са някои от най-уважаваните и проспериращи фирми в света, които са ни оказали огромната чест да доверят на нас представянето си в България:
EPSON (ProFocus Partner) – Най-качествените Широкоформатни Фото и Солвентни принтери „Stylus Pro“
EPSON (Distributor) – DiscProducer – робот за автоматизиран запис и фотореалистичен печат на CD/DVD
Efi (Distributor) – High-End Решения за дигитална цветна проба Colorproof XF, RIP софтуер Fiery XP
Hahnemuehle (Distributor) – Digital FineArt – висш клас медии за фотографии и репродукции
DTG (Distributor) – Професионални японски принтери за директен печат върху тъмни и светли фланелки
GeoKnight (Distributor) – Професионални американски термопреси за фланелки, шапки и чаши, с доживотна гаранция
DuPont (Disributor) – Мастила Artistri 5000+ за директен инк-джет печат върху тъмен и светъл текстил
 
За контакти:
www.factor.bg
info@factor.bg
0899 878319 – Георги Чакъров

Интернет портал за печатни технологии.