Ново поколение Epson SureColor F2100 за директен печат върху дрехи

1480
Ново поколение Epson SureColor F2100 за директен печат върху дрехи

Epson представи новият SureColor. Той използва глави Epson PrecisionCore TFP и технологията за мастила за текстил Epson UltraChrome DG. Това осигурява печат с високо качество при производствена скорост, до два пъти по-висока от тази на предишното поколение.

Epson SureColor F2100

Четирицветната технология осигурява устойчиви, ярки отпечатъци. Новите режими на печат осигуряват подобрено качество на изображението, скорост и ефективност. SureColor F2100 може да печата директно върху дрехи от 100% памук до комбинации 50/50 – тениски, суичъри, якета, текстилни торби и др.

„Epson има дълга история на съобразяване с обратната връзка от клиентите – бяхме вдъхновени от отзивите за SureColor F2000 и ги използвахме директно в разработката на SureColor F2100,” каза Andreas Goehring, директор за професионалния печат, Epson America. „Като лидер в директния печат върху облекло, сме развулнувани да видим реакциите на клиентите си към най-новото си предложение и творенията, които ще направят, които ще удивят клиентите им.”

Наследник на SureColor F2000, новият SureColor F2100 използва четирицветна технология с повишено качество. Новият Highlight White режим отпечатва ярко бяло като нанася втори пласт бяло мастило, като същевременно печата цветните мастила, за да увеличи скоростта на печат. SureColor F2100 използва интегрирана онлайн система за почистване, която намалява времето за поддръжка. Машината има нова подложка за дрехите, която позволява бързо зареждане. Софтуерът Epson Garment Creator, който има версии за macOS и Windows също е подобрен, добавени и подобрени са инструментите за оформление и работа с текст, управление на цветовете, контрол на мастилата, изчисляване на себестойност.

Източник: epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.