Нов модел Epson печата с най-наситеното черно

2357
Нов модел Epson печата с най-наситеното черно

От Epson съобщиха, че ще представят на пазара нов принтер с формат А2, използващ новите UltraChrome HD мастила с удължен живот.

Epson SC-P800

 

Освен това принтерът ще има допълнителна възможност за работа с хартии навити на руло. С този модел ще могат да бъдат разпечатани изображения в панорамен формат с размер до 43 см във височина и дължина до 110 см.

Новият модел SC-P800 ще използва същия 9-цветен набор от мастила, както SC-P600, който бе представен през месец Септември на миналата година. Сред използваните мастила има няколко специфични черни цвята, а всяка касета съдържа по 80 мл мастило. Всеки цвят преминава през печатаща глава със 180 дюзи и възможност за отпечатване на капка с големина 3.5pl. Резолюциата за печат е 2880х1440 dpi, a от Epson твърдят, че с този модел може да бъде постигнато „най-наситеното черно на пазара”, като отпечатъкът ще остане непроменен за 60 години.

Като опции са добавени още Wi-fi свързаност с камери, смартфони и таблети, както и функционалността Epson Connect. Достъпът до менютата става посредством 2,7” цветен LCD дисплей, а настройките и промяната на параметрите са по-бързи в сравнение с предходни модели.

Моделът SC-P800 се очаква на пазара през Юни тази година.

Източник: www.dpreview.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/