Нов модел Epson печата с най-наситеното черно

2168
Нов модел Epson печата с най-наситеното черно
Spread the love

От Epson съобщиха, че ще представят на пазара нов принтер с формат А2, използващ новите UltraChrome HD мастила с удължен живот.

 

Освен това принтерът ще има допълнителна възможност за работа с хартии навити на руло. С този модел ще могат да бъдат разпечатани изображения в панорамен формат с размер до 43 см във височина и дължина до 110 см.

Новият модел SC-P800 ще използва същия 9-цветен набор от мастила, както SC-P600, който бе представен през месец Септември на миналата година. Сред използваните мастила има няколко специфични черни цвята, а всяка касета съдържа по 80 мл мастило. Всеки цвят преминава през печатаща глава със 180 дюзи и възможност за отпечатване на капка с големина 3.5pl. Резолюциата за печат е 2880х1440 dpi, a от Epson твърдят, че с този модел може да бъде постигнато „най-наситеното черно на пазара”, като отпечатъкът ще остане непроменен за 60 години.

Като опции са добавени още Wi-fi свързаност с камери, смартфони и таблети, както и функционалността Epson Connect. Достъпът до менютата става посредством 2,7” цветен LCD дисплей, а настройките и промяната на параметрите са по-бързи в сравнение с предходни модели.

Моделът SC-P800 се очаква на пазара през Юни тази година.

Източник: www.dpreview.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.