Нов фото-принтер от Epson печата снимка 10/15 за 5 стотинки!

16089
Spread the love

От тази седмица FACTOR.BG започна продажбата на новия фото-принтер Epson L800.
inline_822_https://printguide.info/images/epsonl800.jpg
Накратко характеристики:
– 6 цветен – C, M, Y, K, Lc, Lm, (dye inks)
– Фото-печат, без бели полета отстрани, на снимки и документи с форматдо А4
– директен фотореалистичен печат на printable CD/DVD. При използванетона Watershield дискове от FACTOR.BG, изображението не се надрасква, несе размазва и изглежда като лакирано, с огледален гланц!
– Себестойността на ОРИГИНАЛНОТО мастило е 5 стотинки с ДДС на снимка10/15 см. Тази цена е калкулирана при печат на снимки с наситеницветове!
– Използва се специално проектирана от Epson система за напрекъснатозахранваме с мастило, а мастилата се продават на флакони по 70мл.
– Цената на принтера е много близка до цената на комбинацията EpsonStylus Photo P50, с рефилна система и китайски/корейски мастила.
– Принтерът е базиран на модела Stylus Photo P50, но е с увеличенресурс (30000 страници), за да позволи печат в относително големи обеми.

Логична стъпка от страна на Epson, след като години наред захранвашебизнеса на безбройни „производители“ на мастила и рефилни системи. Тозимодел е предназначен само за Източна Европа, Русия и т.н. – страни вкоито, така или иначе, оригинални мастила за малките фото-принтери несе купуват, заради непоносимо високата им цена.

Доскоро единственият начин да ползва гаранцията и качеството наоригиналните консумативи, но на нормална цена, беше да се закупипринтер от професионалния клас – Epson Stylus Pro 4900 за 1600 Евро безДДС, или по-голям и съответно по-скъп.
Това, за съжаление, далеч не е по силите на домашните потребители, адори и на много от професионалните.

Разбира се, Epson L800 няма претенциите да е професионален принтер,нито да печата перфектно черно-бяла фотография, като принтерите отсерията Stylus Pro – 4900, 7900, 9900. Въпреки това, много рекламнифирми и фото-студия, които не могат да си позволят по-големиинвестиции, ще могат да предложат на своите клиенти цветен и фото-печатс много добро качество.

Epson L800 обезсмисля рискованото начинание с преправяне на принтер зарефилни мастила – същата себестойност на копие, но с гаранцията икачеството на Epson. Без да се коментират загубата на гаранция,безкрайните запушвания, почиствания, цапаница и проблеми с цветовете,обичайни при използването на рефилни мастила!

Освен снимки, на него може да се печатат визитки, документи, CD/DVDдискове, фотокниги, менюта, дори листовки – при такава себестойност,много хора ще преосмислят възможностите на инк-джет печата, особено приналичието на изключителното разнообразие от достъпни медии, коитоFACTOR.BG поддържа на склад:
– фотохартии на цена от 4.5 ст. за лист 10/15
– релефни/текстурирани картони за печат на визитки и картички, спокритие за перфектен инк-джет печат
– двустранни инк-джет картони за албуми и фотокниги
– CD/DVD дискове за инк-джет, с уникално гланцово покритие -отпечатаните изображения са като лакирани с УВ лак, не се драскат, несе размазват при търкане с пръсти, устойчиви са на ПОТАПЯНЕ във вода.Най-нисък процент грешки при запис/четене в индустрията.
– матови инк-джет хартии за печат на цветни документи и постерчета

До края на месец март FACTOR.BG ще продава принтера на промоционалнацена – за повече подробности:
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738 700


Автор: Георги Чакъров

Биографична информация