Общ проект на Epson, Манчестър Юнайтед и Walter Iooss

1742

Epson обединиха усилията си с Manchester United и известния фотограф Walter Iooss, за да заснемат и отпечатат впечатляващи изображения с висока резолюция на футболистите на клуба.

Epson, Манчестър Юнайтед и Walter Iooss

Iooss дължи световната си известност на снимки на звезди като Майкъл Джордън, Мохамед Али и Тайгър Уудс, както и на близо петдесетгодишната си работа за списанието Sports Illustrated. Сега той е направил студийни портрети на някои от най-големите имена в световния футбол. Резултатите са забележителни, донякъде защото Iooss е използвал Hasselblad H4D 60 и оптика на Hasselblad, за да заснеме по оптималния начин Уейн Руни (Англия), Шинджи Кагава (Япония), Давид де Хеа (Испания) и Хавиер Ернандес (Мексико).

„С нашето богато наследство във фотопечата ние сме изключително развълнувани от възможността да си сътрудничим с Walter Iooss, един от най-великите фотографи на света“, каза Ian Cameron, мениджър, отговорен за глобалната комуникация в Epson. „Като официален партньор за офисно оборудване на Манчестър Юнайтед, ние виждаме сътрудничество между организации, които наистина са най-добрите на терена. Нашите фотопринтери са произведение на изкуството и са повече от достойни за тези фантастични произведения на изкуството, които съм сигурен, че ще развълнуват и вдъхновят потребителите ни по целия свят.“

Отпечатъците ще бъдат разпратени до компании от Epson Group по целия свят и ще се използват като мостри за печата и други промоционални материали. Можете да видите галерията тук.

Източник: global.epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.