Персонализация, доставки до клиента и поръчки онлайн 

1152
 Персонализация, доставки до клиента и поръчки онлайн 
Spread the love

Това са трите тенденции, които трябва да следват печатниците, за да се адаптират към интернет.

inline_308_/images/2016/05/_c5i4863_kski.jpg

Много нишови пазари чакат своите печатни партньори, стига печатницата да отиде при тях, да ги опознае и да им предложи правилните продукти. Това са само част от съветите на независимия експерт Neil Falconer, Printfuture, които сподели с над 100 участници в тазгодишния Open Day, организиран от БАСГП в Novotel Sofia.

inline_366_/images/2016/05/_c5i4999_fpoi.jpg

Денят беше разделен на 3 тематични панела, които показаха тенденциите в графичната индустрия в момента, как трябва да се променят участниците в нея и какви техники да приложат, за да го направят. Фокусът беше върху дигиталния печат и опаковките.

inline_205_/images/2016/05/_c5i4923_dbht.jpg

Първият лектор Yaron Mohaban от XMPie показа много добри примери за персонализация цялостното потребителско преживяване от влизането в уебсайт, през избора на продукти, поръчката и отпечатването на персонализирана опаковка до доставката до клиента.

inline_882_/images/2016/05/_c5i4975_21lc.jpg

Презентацията му показа много примери на успешно реализирани персонализирани кампании, включващи многоканална комуникация, в която печатът е част от микса.

inline_66_/images/2016/05/_c5i4946_ejd3.jpg

Neil Falconer очерта тревожната тенденция, че 60% от компаниите в печата са в застой, но и показа десетките възможности за промяна и навлизането в нови нишови пазари – там, където печатницата може да бъде много повече от печатен партньор.

inline_248_/images/2016/05/_c5i4937_43on.jpg

Тенденциите, според анализатора са към предоставяне на цялостна услуга за клиента – комбиниране на маркетинг инструменти, печат и логистика, така че клентът да получи цялостна услуга. Времената на приемането на файлове за печат е свършило, потвърди Neil Falconer.
Много полезни материали и добри примери за тази трансформация на печатниците можете да четете в сайта на агенцията му Printfuture.com

inline_992_/images/2016/05/_c5i4988_r162.jpg

Последният панел беше посветен на автоматизацията на процесите при печата, както и навлизането в нови ниши чрез печата на различни формати и медии. Лектор беше Terry Garvey от EFI.
Презентацията му беше направена в стил Междузвездни войни, за да покаже докъде се разпростира печата в наши дни. Лекцията отново беше изпъстрена с полезни примери от практиката.

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър