Подарък High-End софтуер EFI за дигитална цветна проба, с всеки Epson Stylus Pro 4880, само от FACTOR.BG!

1622
Spread the love

Ако сте смятали, че да имате висококачествено решение за дигитална цветна проба във Вашето студио или печатница, не е евтино – сега наистина сте прави! Не е евтино – безплатно е!

Вече няма сериозни оправдания.
Поръчайте Epson Stylus Pro 4880 на специална цена от 1795 Евро без ДДС и ще получите подарък софтуерър на Efi Colorproof eXpress, както и демо ролка proofing медия, сертифицирана oт FOGRA!
Ако пък смятате, че ще се нуждаете от клиент-сървър технология и пълни възможности за разширение – просто поръчайте Epson Stylus Pro 4880 на стандартната му цена от 2195 Евро без ДДС и ще получите като подарък Efi Colorproof XF, и разбира се, демо ролка proofing медия, сертифицирана oт FOGRA!

Кампанията на българския дистрибутор на EFI и ProFocus партньор на EPSON има една стратегическа цел – промяна в нагласите на професионалистите от бранша, че дигиталната цветна проба е много скъпо удоволствие, което трудно може да се внедри и изплати в разумен срок, и трябва да се обслужва от висококвалифицирани специалисти.

Безспорно, голяма част от студиата за предпечат или експонация и печатниците са оборудвани с най-модерна техника! Факт е обаче, че дигиталната цветна проба е по-скоро екзотика, отколкото нормална, стандартна част от задължителното оборудване. Този факт поставя често под въпрос дори съществуването на съответната печатница или студио – себестойността на един бракуван тираж списания или луксозни каталози, особено в момент на криза, може да се окаже сума, непосилна за възстановяване на недоволния клиент. Да не говорим за влошения имидж, напусналите клиенти, напрежението сред персонала при изясняване на отговорността. На всеки е ясно, че вината е трудно доказуема, както и, че в повечето случаи, просто „клиентът има право“ – ако не искате да го загубите, просто приемате загубата и продължавате напред.

В крайна сметка, обаче, причината някой да се занимава с печат, предпечат или дизайн, освен любовта към професията, е и желанието да се печели. Но печалбите тук са малки, конкуренцията е жестока и клиентите контролират цените, като принуждават печатниците да водят ценова война помежду си. И когато, все пак, поръчката е спечелена, каква е гаранцията, че клиентът ще одобри изработената продукция?
Вариантите са два:
– както става обикновено – клиентът стои до дизайнера, а после и до печатаря, до излизането на тиража и настоява за „малко засилване на Червеното“, и ако хареса това, което вижда, се подписва на лист от тиража, а ако не хареса – файлът се преработва, експонират се отново филми или пластини, отново се прави пробен тираж и настройки под наблюдението на клиента –  това може да се повтаря до изчерпване на търпението/бюджета на някоя от страните. И макар този вариант да изглежда тромав и неефективен, той е най-често срещания, и дори предпочитан начин на работа в повечето печатници – и това е логично, защото е по-добре да се допусне клиента в неприкосновената територия на фирмата и дори да се направи двойна подготовка на печатната машина, отколкото тиражът да се отпечата без одобрение и евентуално впоследствие да се бракува!
– както би трябвало да става – при предаването на файловете за експонация на филм или пластини се изготвя цветна проба, която ако не бъде приета от клиента, налага връщането на файловете за доработка, а ако бъде одобрена, се залага като доказателство към сключения договор за печат. Така всеки е наясно как стоят нещата и чия е отговорността при евентуален проблем.

Калкулациите показват, че само от цената на спестения тиражен брак, една система за цветна проба се изплаща за няколко месеца, и то при нормалната си цена. Ако добавим и допълнителните предимства, като спестеното време, спокойствието и увереността при работа и подобрените отношения с клиентите става ясно, че инвестицията в такава система, от мениджърска гледна точка е лесно решение! За да улесни още повече това решение, а и за да направи системата достъпна също и за дизайнери, рекламни агенции и малки печатници,  FACTOR.BG, с помощта на EPSON и EFI организира тази кампания – първата стъпка към превръщането на дигиталната цветна проба от нещо като таен клуб на посветени, в леснодостъпно, популярно и работещо решение за всеки бизнес, свързан в една или друга степен с печат и контрол на цвета.
Достъпността на решението, като цена, не бива да заблуждава никого – става дума за софтуер и хардуер от най-висока класа.

EFI е световен лидер в областта на дигиталната цветна проба, с над 60000 инсталации в световен мащаб – с пъти повече от кой да е конкурентен софтуер!
EFI Colorproof eXpress съдържа всичко най-необходимо, за да отпечатвате висококачествени цветни проби, пълноцветни и черно-бели фотографии, той се инсталира за минути и работата с него е интуитивна – всеки във фирмата може да получи отлични резултати с него, без да е необходимо продължително обучене. Използвайки същия софтуерен енджин, като Colorproof XF, без излишни оскъпяващи опции, той може да въде характеризиран, като софтуер за „цветна проба в движение“. Ако желаете да отпечатвате протокол за съответствие на пробата със стандарта – поръчайте Werifier Stand Alone и спектрофотометър.
EFI Colorproof XF e HighEnd решението – изграден на модулен принцип, той предлага огромни възможности за разширение, клиент-сървър технология, позволяваща да инсталирате клиенската част на много компютри и да управлявате печата откъдето Ви е удобно. Ако желаете, впоследствие можете да се възползвате от многобройните, специализирани за определени задачи, опции:
– Color Manager Option – професионален софтуер за създаване на ICC и device-link профили
– Spot Color Option – позволява лесно управляние и точно отпечатване на поръчки, съдържащи спот цветове. Включени библиотеки за Pantone, HKS and HKS 3000 Plus, Toyo and DIC
– Verifier Option – измерва и удостоверява достоверността на цветовете и съответствието с ISO или с Ваши собствени стандарти
– Dot Creator Option – отпечатва изображенията, симулирайки конвенционалния растер
– One Bit Option – отпечатва пробата директно от еднобитовите файлове, генерирани от RIP-а на експонатора – получавате копие, идентично с това на реалния печат, където биха се видяли не само проблемите, свързани с цвета, но и тези, свързани с расрирането – моаре и др.
– Production Option – превръща обикновения широкоформатен принтер бърза производствена машина с помощта на функции като tiling, advanced step & repeat,
color adjustment и clean color
– Gravure Option – генерира цветоотделени, Grayscale TIFF файлове, за гравиране на цилиндри за дълбок печат

Принтерите EPSON отдавна са се превърнали в стандарт в света на цветната проба, а специално Stylus Pro 4880, със своите мастила UltraCrome K3 Vivid Magenta има достатъчно широко цветно пространство, за да покрие стандартите за цветна проба за листов и ролен офсет, както и за дълбок печат.
Освен устройство за печат на цветна проба (задача, която не натоварва особено принтера), той е също и перфектно решение за фотографски, рекламен, декоративен и FineArt печат – в комбинация, например, с артистичните картони и канаваца на Hahnemuehle, отпечатаните изображения се превръщат в произведения на изкуството, чийто живот в подходящи интериорни условия е практически вечен – над 200 години!

Proofing медиите EFI/Tecco са третия важен компонент на всяка система за цветна проба. Произведени в съответствие с най-строгите стандарти и сертифицирани от FOGRA, те гарантират точност, стабилност и повторяемост на резултатите.

Надеждната, висококачествена и интуитивна система за дигитална цветна проба вече е въпрос на желание, а не на финансови възможности.
Доставката и инсталацията на закупеното оборудване и софтуер, както и базово обучение за работата с тях, естествено са безплатни, както винаги, когато работите с FACTOR.BG!

Биографична информация