Подробности за Epson Stylus Pro WT7900, веднага след Labelexpo

2784

Новият мастиленоструeн принтер направи дебют на световното изложение Labelexpo, което се проведе в Брюксел Експо от 23 до 26 септември 2009 .

Epson анонсира 24 инчов широкоформатен Epson Stylus Pro WT 7900 принтер, който използва воднобазирно бяло мастило.
Проектираният специално за опаковъчни приложения Stylus Pro WT 7900 е последното попълнение в семейството на Epson Stylus Pro мастилено-струйни принтери и подчертава присъствието на Epson в опаковъчната промишленост.
Stylus Pro WT 7900 се характеризира с прецизно управление и контрол на цветовете, висококачествено цветопредаване и прецизен печат върху фолиа, хартии и метализирани медии. За това спомага 9 – цветния комплект мастила Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range). С цел постигне на плътен бял цвят и плавни преливки Epson е разработила специално за този принтер воднобазирано бяло мастило.
Epson SpectroProofer ™ се предлага като опция на потребителите на Epson Stylus Pro WT7900 и им дава възможност за автоматично и точно управление и контролиране на цветовете; надеждна цветова проверка; калибриране на цветове; цветово сертифициране; създаване на профил за съвпадение на цвят, цветови подбор на капката и постепенна промяна на цветовете. Отпечатаните проби носят знака на FOGRA , доказващ че изображението е в допустимите граници .
Всичко това позволява на потребителите да интегрират много лесно Epson Stylus Pro WT7900 в своето производство.

Печатащата глава, MicroPiezo TFP™ (Thin Film Piezo) осигурява напълно сферична капка с висока точност на полагане (резолюция до 2880 dpi) и скорост на печат до 40m2/hr в стандартен режим.

Като допълнение може да се каже, че функционалността на Epson Stylus Pro WT 7900 е съчетание от високотехнологични решения, включващи автоматичен ротационен нож; ролко поддържащ механизъм; автоматичен освобождаващ механизъм както и технология на Epson за автоматична проверка на дюзите.
На Labelexpo, Epson демонстрира огромната функционалност на новата Stylus Pro WT7900 заедно с установените и наложили се на пазара широкоформатни мастиленоструйни принтери Epson Stylus Pro 7900, 9900, както и еко – солвентния принтер GS6000.
В шоуто Epson си партнира с водещи фирми в областта на софтуерните технологии, включително CGS, EskoArtwork, EFI and GMG.

Epson Stylus Pro WT7900

Ключови характеристики на новия Epson Stylus Pro WT7900:

  • Иновативна Epson MicroPiezo TFP™ печатащата глава.
  • 9-цветен Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range) мастилен комплект плюс две допълнителни касети за почистване
  • Опционален Epson SpectroProofer ™
  • Новата LUT технология на Epson оптимизира възпроизвеждането на цветовете чрез авто RGB-CMYK транслация.
  • Висок капацитет на мастилниците под налягане .
  • Печат върху ролка или листа от 8 „х 10″ до 24 “ широчина и 1,5 мм дебелина с баркод четене / печат на медиите осигуряващ допълнителен контрол .
  • Нов вид ролкодържач осигуряващ бързо и лесено преминаване на медиите.
  • Вграден ротационнен нож за бързо, автоматично и прецизно рязане на медиите.
  • Голям 2,5-инчов LCD панел за контрол осигуряващ лесно опериране с машината.

Още за приложението на Epson Stylus Pro WT7900

Източник: Тепеде България

Интернет портал за печатни технологии.