Първите три Epson SureColor P5000 вече радват своите собственици в България

1781
Първите три Epson SureColor P5000 вече радват своите собственици в България

FACTOR.BG потвърждават впечатляващи резултати от тестовете за печат на фотография, цветна проба, цветоотделки за сито, чертежи за щанци, постери, репродукции върху канава, визуализации, макети и чертежи.

Epson SureColor P5000

 

Epson SureColor P5000 е наследник на най-успешно продавания Pro-class широкоформатен фото-принтер в България – Epson StylusPro 4900. И макар външният вид да е доста сходен, разликите са значителни:
– нова генерация Precision Core печатаща глава, вече тествана при по-големите SureColor P6000/7000/8000/9000 и с доказано безпроблемна работа, при още по-високо качество на печат
– нова генерация UltraChome HDX® пигментни мастила, осигуряващи двойно по-дълъг живот на отпечатаното изображение – до 200 години за цветно и до 400 години за черно-бяло изображение, потвърдено от Wilhelm Imaging Research
– ново черно мастило, с по-силна пигментация за 1,5 пъти по-голяма плътност на черните тонове и подобрена технология на полимерна капсулация на пигментните частици, за постигане на още по-добра равномерност на гланца и визуално по-чисти и детайлни отпечатъци
– покритие на повърхността на печатащата глава, което не задържа замърсители и засъхнало мастило, подобрения по конструкцията за неутрализране на статичните заряди по медиите и предотвратяване на проникването на прах в принтера, система за проверка на състоянието на дюзите, без отпечатване на тест за визуален контрол – всичко заедно, за да се елиминират на практика причините за запушване на дюзи и минимизиране на  нуждата от почиствания
– две конфигурации мастило – Cyan, Light Cyan, Magenta, Light Magenta, Yellow, Orange, Green, Matt Black, Photo Black, Light Black + Light Light Black или Violet. Първа комбинация е създадена за перфектния фотографски печат, с плавни тонални преходи и безукорно възпроизвеждане на черно-бели артистични изображения. Втората комбинация е специално за цветни проби и визуализации на опаковки, използващи специални цветове по Pantone – с помощта на виолетовото мастило принтерът може да възпроизведе уникалните 99% от цветовете по PANTONE® PLUS solid coated.

 

Epson SureColor P5000

Както и предшественикa си, новият Epson SureColor P5000 може да печата на ролни медии с разнообразни дебелини, включително арт-картони и канава (canvas), има касета за автоматично зареждане на стандартни и фотографски медии (тествано от FACTOR.BG до 300 грамови медии), има възможност за ръчно подаване на единични листа, както и прав път за дебели артистични медии, както и бордове с дебелина до 1,5 мм. Ширините на ролната медия са до 432мм, дължина до 30 метра – перфектно за печатане на фотографски панорами или банери. Листовите медии могат да са с размери от А4 до А2, а при правия път може да се подават листове с ширина до 432 мм (17″).
Функцията за автоматично смяна от ролна медия на лист от касетата и обратно, спестява много време и дава несравнимо удобство на оператора.

 

Epson SureColor P5000

Първите две машини вече са предадени на щастливите им собственици, а в демонстрационния център на FACTOR.BG е инсталирана третата, в комплект с последно поколение автоматизиран спектрофотометър SpectroProofer® UVS, създаден в сътрудничество с X-Rite. Уредът  е създаден за автоматично профилиране и контрол на цвета при различни решения за цветна проба, поддържа всички актуални стандарти за измервания с UV (М0, М1, М2) и IV-cut.
FACTOR.BG е първият и единствен инсталатор на системи за цветна проба в България, сертифициран от от FOGRA.

 

Epson SureColor P5000

Интересна подробност е, че за пръв път подобен модел принтер може да се закупи в България, от FACTOR.BG, на цена по-ниска от цената в САЩ.

 

Epson SureColor P5000

 

Множеството усъвършенствания и нововъведения, надграждащи над и без това изключителните качества на предшественика му, в комбинация с изключително добрата въвеждаща пазарна цена, са сериозна предпоставка за превръщането на новия принтер в пазарен бестселър.

За повече информация – www.factor.bg

Интернет портал за печатни технологии.