Решение за директен печат на 100% полиестер от Epson

707
Решение за директен печат на 100% полиестер от Epson

Новата предварителна обработка за полиестер осигурява на Epson SureColor F2000 и F2100 достъп до нови пазари.

директен печат на 100% полиестер от Epson

 

Epson представи ново решение за предварително третиране на тъкани за дрехи от полиестер, което се предлага за DTG решенията на компанията – SureColor F2000 и F2100. Лесното за употреба решение се интегрира с традиционния работен процес на DTG. То увеличава възможностите за печалба като прави възможна работата за индустрии, които залагат предимно на дрехи от 100% полиестер. Потенциални приложения са спортни екипи, имитации на коприна и кожа и аксесоари.

„Досега индустрията за директен печат върху дрехи беше ограничена до печат върху 100% памучни тъкани и съчетания от памук и полиестер,“ каза Timothy Check, старши продуктов мениджър, професионален печат, Epson America, Inc. „Новата възможност за предварителна обработка на полиестер ще отвори възможности за директен печат и персонализация за различни индустрии, както и за персонализация на дрехи на място на спортни събития – всичко от квартални срещи до национални триатлони.“

Решението на Epson за предварително третиране на полиестер е оптимизирано за употреба с Epson UltraChrome мастилата за постигане на отпечатък с живи цветове и изключителна устойчивост на пране както върху светли, така и върху тъмни дрехи от полиестер. Решението е сертифицирано за безопасност с Oeko-Tex Eco Passport за крайния клиент. То е безопасно и за операторите.

Източник: epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.