Системи за сублимационен печат от FACTOR.BG

5876

Гарантирани надеждност, качествен печат и доволни клиенти

Сублимационният дигитален трансферен печат е технология с широко практическо приложение – от декорирането на единични бройки чаши, фланелки или сувенири в местното фото-ателие, до серийната продукция на облекла, спортни екипи, престилки, бебешки стоки, сърфове, ски, сноубордове, каски и др.

FACTOR.BG предлага комплексни решения за всяко ниво на приложение – от прохождащо ателие за декорация на фото-чаши до индустриални системи за печат на стотици кв.м. дневно.

Системи за сублимация с RICOH принтери и мастила Sawgrass SubliJet-R Системи за сублимация с Epson принтери и мастила Sawgrass ArTainium UV+ Системи за сублимация с Epson широкоформатни принтери и мастила Sawgrass SubliJМ

Изискванията и нуждите на различните групи потребители е различно. Фотостудията, които предлагат услугата за декорация на единични бройки персонализирани изделия се нуждаят от стабилна, надеждна и лесна за употреба система, която да изисква минимални инвестиции. Те често не изполват системата за период от няколко дни до седмица-две, затова е важно през този период мастилото да не запушва печатащата глава. Освен това, изключително важно е да има предвидим цвят и високо качество на печата, тъй като при поръчка за 1 чаша няма как да се пуснат още 1-2 за проба, за да се нагласи цвета или да се види дали няма запушени дюзи.
Макар че дори и ателиетата с най-малка продукция поставят цената на мастилото като основен приоритет, при обемите, произвеждани от едно фото-студио или копирен център/ принт-шоп в крайната цена на декорираното изделие, цената на мастилото има нищожно значение. Най-важно за тези клиенти е тяхната система да е надеждна и лесна за употреба и поддръжка.

Основните разходи не са в цената на мастилото, а други:
Kоличеството изхвърлено мастило при почистване поради честото запушване на дюзите – основен проблем при китайските мастила! При едно почистване, в зависимост от модела принтер се изхвърлят до 6 мл мастило общо от всички цветове! При само 5-6 почиствания дневно, това прави около 30 мл!
Разходите за сервизиране – обикновено, за да е по-евтино, с китайските мастила се пълнят най-евтините принтери Epson. Проблемът е, че те имат брояч, който отчита броят на почистванията, респективно изхвърленото мастило, което се абсорбира от специална касета, и колкото повече почиствания пускате, толкова по-бързо достигате лимита на брояча. Принтерът умира. Нулирането на брояча и смяната на абсорбиращите кечета става в сервиза на Epson и често струва повече от самия принтер.
Евтините мастила са евтини по определени причини. Често те са непостоянни като състав и свойства, което понякога води до необратими запушвания във филтрите в касетите на рефилните системи (които струват колкото самия принтер) или дори в печатащите глави. Това са непредвидими разходи, защото никой вносител на китайски мастила не ви гарантира тяхното качество и съвместимост. Така ремонтите остават за ваша сметка.
Негодни за работа мастила – често китайските мастила пътуват по 2-3 месеца при температури над 30°C или под 0°C. Това води до необратимото им повреждане, което често не може да се установи с просто око.
Непредвидим цвят – с китайски мастила няма стабилен работен поток – понякога нещата стават, понякога не. Това значи брак на изделия струващи от 2-3 лв./ бр. до 15-20 лв./бр. Това означава загубено време и пари за заплата на оператор, ел. енергия, косвено наем и т.н. Това е и основната причина за разочарованието на вашите клиенти – не забравяйте, че те купуват чашата от вас за 15 лв., а не за 3 лв., а на чашата са снимките на техни любими хора! Поради честите запушвания, вие не можете просто да отпечатате дизайна на клиента си. Никой клиент няма да хареса фото-чаша, на която снимката на детето му е нацепена на ленти, поради запушени дюзи. Трябва да пуснете тест за запушени дюзи, да почистите, пак тест и, дай Боже, ако всичко е ОК да напечатате дизайна. Как точно ще калкулирате загубеното време и изхвърленото мастило?
Правилна инсталация. Когато си купувате принтер с китайски мастила, вие често получавате продуктите в кашон и започва одисеята по пускането в експлоатация. Как се инсталира рефилна система? Правилно ли беше да слагам оригиналните касети в началото? Как да заредя мастилото, така че да няма въздух в системата? Тези маркучи защо не минават където трябва? А къде всъщност трябва да минават? С ножовка ли да режа това мостче на капака? Ами гаранцията отпада ли? Защо не печата? Защо печата на черти? Защо лицата са зелени?… – Колко струва това? Каква е гаранцията че сте направили всичко правилно? Не е ли по-добре някой да ви достави и инсталира готова за работа система, да настрои цветовете и да обучи оператор? Не е ли по-добре да започнете да печелите от първата поръчка, вместо да се излагате пред клиентите с лошо качество и смутени обяснения?
– Предвидете и разходите за телефон и загубеното време в опити да намерите кой да ви помогне да се справите с евентуален проблем.

В крайна сметка, дори да игнорираме всичко дотук, какво точно е значението за вас дали мастилото, което харчите за отпечатване на една чаша струва 15 или 30 стотинки? На фона на разходите за самата чаша:
– чаша – 2,50 лв.
– труд – 1,88 лв. (600 лв.: 20 раб. дни : 8 часа = 3,75 лв./час!)
– наем помещение – 0,50 лв.
– ток – 0,20 лв.
– брак (5-10%) – 0,50 лв.
––––––––––––-
– общо: 5,58 лв./чаша
15 стотинки разлика в цената на мастилото е по-малко от 3% в себестойността ви и по-малко от 1% от продажната ви цена, дори и да игнорираме всички други загуби и неудобства, описани по-горе, а те не могат просто да бъдат пренебрегнати. Всяка бракувана чаша означава изгубената разлика в цената на мастилото за 38 други чаши! (5,58 (чаша + разходи) + 0,15 (мастило): 0,15(разлика в цената за 1 чаша) = 38). Всяко почистване в повече струва колкото разликата в цената на мастилото за 10 чаши.

FACTOR.BG предлага решения за сублимационни системи, базирани на:

Вариант 1: принтер RICOH А4 или A3+ формат и сублимационни мастила SubliJet-R.
Сублимационните системи, базирани на тази комбинация са най-успешния и най-продавания продукт в бранша за 2010 г.
Мастилото SubliJet-R e гелообразно мастило, специално разработено за работа върху Ricoh платформа, заредено в касети с голяма вместимост, което гарантира стабилна работа без запушени дюзи и достатъчен обем мастило за големи поръчки. Те са предпочитаният избор на професионалните фотографи и принт-студиата, където се търсят наситени и ярки цветове и висока разделителна способност за фини детайли. Сублимираните повърхности не се драскат, напукват или лющят, а текстилните изделия издържат на многократно пране без влошаване на качеството, на пипане няма усещане за наслоен материал.


Вариант 2: Системите за сублимационен печат базирани на Epson принтери от А4 до А2 формат и сублимационно мастило ArTainium UV+ са се превърнали в стандарт, поради своите надеждност и достъпна цена. Сублимационното мастило ArTainium UV+ позволява постигането на професионални резултати за тези, които предпочитат да заложат на собствения си опит в управлението на цвета, отколкото на установения интерфейс за печат, както и за тези, които изискват по-малък ангажимент с техническа поддръжка. ArTainium UV+ мастилата ви дават възможност да превърнете бизнеса си в печеливш, благодарение на разнообразието от приложения, които предоставя сублимационния печат и лесния и бърз начин за постигането им.


Вариант 3: Индустриални сублимационни системи, базирани на принтери Epson с ширина на ролката от 61 до 162 см, и мастила Sawgrass SubliM. Отпечатаните цветове са с недостижима яркост и дълбочина, неизменяемост и контраст, кратко време за изсъхване на печата и по-широко цветно пространство; цветовете върху тъканите не избеляват, дори и след многократни изпирания; повторяемост на резултата при печат на едни и същи изображения след време. Високоинтензивните и концентрирани пигменти позволяват покриването на по-голяма площ от материала за печат с по-малко мастило, като по този начин директно увеличават печалбата ви.

За информация:
тел.: 0331/ 99 818
GSM: 0896738700
info@factor.bg
www.factor.bg

FACTOR.BG

Интернет портал за печатни технологии.