Текстилните принтери на Epson влязоха в действие за Kansai Yamamoto

1237
Spread the love

Seiko Epson Corporation и известният моден дизайнер Kansai Yamamoto обединиха сили за събитието „Мода в движение: Kansai Yamamoto“, което се проведе на първи ноември.

Kansai YamamotoСъс специално разработените мастила на Epson са били отпечатани 30 от дизайните на Yamamoto. Общо са били отпечатани повече от 1000 кв. м текстил, включително памук, полиестер и коприна. Творбите на Yamamoto съчетават традиционен японски стил с ултрамодерни елементи.

Дизайните са били отпечатани чрез специализирани мастила Genesta и система за печат върху текстил Monna Lisa, разработена от италианците Robustelli и базирана на мастиленоструйната технология на Epson, както и с Epson SurePress FP-30160. Тези принтери са в основата на усилията на Epson да наложи мастиленоструйните си технологии за печат в света на модата. Те позволяват на дизайнери като Yamamoto да имат пълен контрол върху процеса на печат и да възпроизвеждат зрелищни отпечатъци.

Японският дизайнер, чиято кариера е започнала в Лондон преди повече от 40 години се е заинтересувал от Epson след като е видял мостри от техните отпечатъци върху текстил. „Стратегията ми за това шоу беше да покажа как творбите ми са по-добри от тези, с които дебютирах в Лондон преди повече от 40 години… Казано по друг начин наистина иновативната технология на Epson направи последното ми предизвикателство преодолимо. След това събитие наистина вярвам, че Epson и аз споделяме желанието да създаваме красиви произведения и да ги разпространяваме по света.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.