Технологията PrecisionCore е в основата на най-новата мастиленоструйна печатна машина за етикети на Epson

1500

Epson направи инвестиция за 125 милиона в нова производствена линия докато се приготвя да пусне на пазара първите продукти, базирани на технологията PrecisionCore.

 SurePress L-6034V/VW UV

Японският производител планира да изгради продуктови гами, базирани на новата технология. Сред първите предложения ще бъде новата печатна машина за етикети SurePress L-6034V/VW UV.

Докато обявяваше това на Labelexpo, Minoru Usui, президент на Epson, каза: „PrecisionCore има потенциал да измести пиезоелектричната технология и да стане доминираща технология за мастиленоструен печат Ние тъкмо започваме. Това може да разшири обхвата на печатните технологии и да разкрие нови пазари.“

Usui добав, че PrecisionCore съчетава простота, качество и скорост благодарение на микро електромеханични системи и подобрени пиезо материали с дебелина едва един микрон. Печатащите глави могат да се подреждат в модули, което ги прави подходящи както за настолни, така и за производствени системи за печат.

SurePress L-6034V/VW беше показана като концепция на Drupa. Тя е базирана на технологията PrecisionCore в линейна конфигурация на печатащите глави и е първата UV преса за етикети на Epson. Очаква се цената й да е около 500 000 евро и да излезе на пазара през следващото лято. Тя може да печата с CMYK плюс бяло, предлага и цифрово цялостно или частично лакиране с матов или гланцов ефект.

Печатът с бяло е опция. В стандартната конфигурация бялото се нанася преди останалите бои, но е възможно и да се печата върху тях чрез опционална система за пренавиване. SurePress може да печата върху хартия, както и на деликатни материали като полиетилен, благодарение на ниската си консумация на енергия. Има ширина на печат 330 мм и скорост от 15 метра в минута.

Източник: global.epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.