Филми за сито със стандартен принтер Epson, без никакви модификации!

3360
Spread the love
Предпечатният филм Katana позволява да превърнете почти всеки принтер Epson – от L800 до Stylus Pro 11880 – в качествено и достъпно Computer-to-Film решение.

Един от страничните ефекти на масовото навлизане на CtP системи в печатниците и студията за експонация е, че експонаторите за филм започнаха да се превръщат в екзотика. Отделно и фирмите, предлагащи предпечатни филми за тези експонатори, намаляха. Крайният реазултат – проблем за ситопечатарите, особено за тези, които не могат да си позволят инвестиция в собствен филм-експонатор или Computer-to-Screen решение.

Предпечатният филм Katana решава проблема по неочаквано интелигентен начин – почти всеки принтер Epson с воднобазирани мастила може да се превърне в CtF устройство. При това не е необходимо да се модифицира принтера, да се използват специални мастила или други намеси, които може да доведат до загуба на гаранция и/или до невъзможността принтера да се използва за друго.

Филмът представлява прозрачна полиестерна база, с нанесено многослойно ink-jet покритие, позволяващо постигане на висока плътност на изображението, за безпроблемна експонация на сита. Освен оптичната плътност, следва да се вземе предвид и плътността по отношение на УВ светлината, в тази част от спектъра, която активира ситопечатната емулсия. С пигментни или с dye мастила – и в двата случая резултатите са отлични.

За тези, които печатат малко, например сувенири по време на рекламната кампания около Коледа, добро решение би било използването на малък и достъпен принтер – например Epson L800. Той използва изключителни евтини оригинални dye мастила, но печата с висока резолюция и малък размер капки, което прави безпроблемно възпроизвеждането на текст с височина на буквата 1 мм.

Ако е необходимо да се отпечата полутон, това също не е проблем – с няколко стъпки във Photoshop файла може да се „цветоотдели“ и растеризира с желаните ъгъл, линиатура и форма на точката, а готовите цветоотделки да се отпечатат като отделни файлове.

Подобно решение може да се използва дори в случаите, когато е необходим по-голям размер, като разликата е в модела принтер, който може да печата на ролка със съответната ширина, например:
– до 432 мм – Epson StylusPro 4900
– до 610 мм – Epson StylusPro 7900
– до 1118 мм – Epson StylusPro 9900
– до 1620 мм – Epson StylusPro 11880

Колкото по-голям е размера на дизайните и колкото по-високи са изискванията, толкова по-смислено и ефективно е закупуването на подходящ RIP софтуер, който е създаден специално, за да поеме всички задачи по цветоотделянето, растеризирането, добавянето на пасери, скали, етикети, управление на линиатури, ъгли, форма на точките и калибрации.

Екипът на FACTOR.BG е инсталирал вече в няколко фирми, занимаващи се със ситопечат, работещи решения от този тип, предимно базирани на принтери от серията Epson Stylus Pro. Повечето клиенти рпедпочитат тези машини, защото освен предпечатни филми, те могат да печатат плакати, фотография, тапети, канаваца, а с подходящ софтуер – дори цветни проби, даващи представа как ще изглежда финалния тираж, преди още да са готови филмите!

Тъй като производствените процеси са специфични при всяка печатница, екипът на FACTOR.BG осигурява безплатни консултации и филми за провеждане на тестове.
Така всеки, без риск, може да провери в своите конкретни условия, дали това решение е приложимо и ефективно.

В случай, че се стигне до решение за закупуване, FACTOR.BG се ангажира с безплатна доставка до врата, сглобяване, инсталиране, настройване и пускане в експлоатация на системата, както и за обучението на оператора.

Това важи за принтерите от 61см широчина нагоре, включително.

За допълнителна информация, мостри от филма или тестов печат:
0896 738700
0899 878319
info@factor.bg
www.factor.bg

Биографична информация