Цветоотделки за ситопечат с обикновен мастиленоструен принтер и нов предпечатен филм KATANA SITO

2776
Цветоотделки за ситопечат с обикновен мастиленоструен принтер и нов предпечатен филм KATANA SITO
Spread the love

Новият предпечатен филм KATANA SITO превръща мастиленоструйните фото-принтери в Computer-to-Film (CtF) системи, достъпни за всяко ситопечатно ателие.

Напоследък филмовите експонатори се превърнаха в екзотика, а цветоотделките от лазерен принтер, на паус, представляват повече проблем, отколкото качествено и надеждно решение за ситопечата.

Системите, базирани на професионален клас принтер Epson и специализирания софтуер Film Maker, са висококачествено и вече популярно професионално решение, много по-достъпно от традиционен експонатор за филми. Въпреки това, много от по-малките ситопечатни бизнеси имат нужда от още по-евтино решение. За тях възможностите на FilmMaker за цветоотделяне и контрол на всички параметри на растеризирането, както и големите печатни формати, осигурявани от принтерите Epson StylusPro са нещо неизползваемо в ежедневието.

 

Рекламните сувенири, стикери, табелки, дори рекламни тениски – всичко това обикновено са поръчки в 1-2 цвята, без полутонове, само щрих, често изцяло съставени от векторни елементи.
Предпечатният филм KATANA SITO позволява да се печатат цветоотделки за ситопечат, директно от програмата, с която се работи – например CorelDraw, Adobre Illustrator (Photoshop – с някои особености), на обикновен мастиленоструен фотопринтер, какъвто се намира почти във всеки дом или офис. Изглежда елементарно и е така! Резултатите са отлични, макар и да варират, в зависимост от принтера и управлението му.

Предимствата спрямо цветоотделките на паус са много:
– несравнимо по-добра оптична плътност – вече няма притеснения за запушени буквички или пробити непечатни области, поради слаб контраст. По-малко брак при проявяването на ситата, по-малко разходи и пропиляно време в натовартени моменти.
– много по-фини детайли – букви под 1 мм се печатат безпроблемно. Така няма опасност да се окаже, че скъпите рекламни сувенири са съсипани, заради нечетлив ситен текст или назъбени линии.
– отлична стабилност на размерите – предпечатният филм е подобен на този, използван в традиционните експонатори, разликата е, че вместо фоточувствителен слой, има слой, абсорбиращ и фиксиращ мастилените капки от принтера. Стабилността на размерите, когато цветоотделките се печатат на паус, на лазерен принтер, е лоша, поради нагряването на пауса в принтера. Това може да бъде сериозен проблем при поръчки, изискващи печат в повече от един цвят, особено когато има точно припасване на елементи от дизайна в един цвят до елементи в други цветове.

Дори полутонови дизайни могат да бъдат цветоотделяни без допълнителен софтуер, направо във Photoshop, макар това да е едно ниво по-сложна процедура и нещата да не стават така лесно и бързо, както с Film Maker. Но когато такива дизайни са по-редки, решението е съвсем приложимо.

За да разберете дали Вашият инк-джет принтер е подходящ за печат на цветоотделки за сито, можете да поръчате безплатни мостри от филма KATANA SITO, а ако не разполагате с такъв принтер, можете да изпратите тестов файл, който да отпечатаме на филм, на предпочитан от Вас принтер – Epson L800, L810, L850 или L1800 и да Ви го доставим по куриер – също безплатно. Така ще можете да сте сигурни, дали технологията е подходяща за нуждите Ви, без да рискувате никакви пари.

Предпечатният филм KATANA SITO се поддрържа на склад в размери А4 и А3. Този материал е проектиран и произведен в Япония, специално за това приложение. Покритието му реагира с влагата от мастилото и става по-непропускливо на светлина, точно под местата, където има мастилен слой. Така се получава оптична плътност, достатъчна за безпроблемна експонация на ситата. И най-хубавото – себестойността на отпечатаните цветоотделки върху филм KATANA SITO е по-ниска, отколкото традиционните филми, ако се поръчат в студио за цветоотделяне.

В заключение – качествено, лесно и евтино решение за печат на цветоотделки за сито! На бюрото до Вас!
Край на проблемите със паусите, край на зависимостта от външни фирми за цветоотделяне върху филм – без компромиси с качеството или цената.

За оферта, безплатни мости или тестови цветоотделки:
Екипът на FACTOR.BG
info@factor.bg
0896 738700

Биографична информация