Четири нови широкоформатни принтера и виолетов цвят от Epson

1479
Четири нови широкоформатни принтера и виолетов цвят от Epson

Epson представи четири нови машини, предназначени за висококачествен печат на снимки, репродукции и цветни проби.

Четири нови широкоформатни принтера и виолетов цвят от Epson

 

Мастиленоструйните принтери SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 и SC-P9000 се предлагат с ширина на печат 61 и 112 cm. SC-P6000 и SC-P8000 печатат с осем цвята, SC-P7000 и SC-P9000 са десетцветни. Две от машините могат да бъдат оборудвани с новия виолетов цвят, за който компанията твърди, че позволява печат на 99% от Pantone цветовете. Това се отнася за SC-P7000V и SC-P9000V.

Моделите SC P7000 STD се SC P9000 STD предлагат доставят с Light Light Black UltraChrome HDX (светло светло черно) мастило, което замества виолетовото мастило и създава конфигурация, която е по-подходяща за печат на фотографии и произведения на изкуството. Новите машини използват технологията за печатащи глави PrecisionCore на Epson, която, според компанията предлага „изключително представяне и дълготрайно качество с ултрапрецизен контрол на размера на точката, формата и позиционирането ѝ.“

SpectroProoferSC-P9000 и SC-P7000 са идеални за цветни проби, според Epson те „осигуряват отпечатъци с голяма точност, с цветове, които остават непроменени през целия тираж. Всички модели се предлагат и опция за интегрирана система, която включва колориметър ILS30, разработен заедно с X-Rite.

Осемцветните SC-P8000 и SC-P6000 използват пигментни мастила UltraChrome HD, които им осигуряват широка цветова гама и подобрена устойчивост на светлина. Според Epson машините печатат „силни, живи цветове,“ а усъвършенстваният черно-бял режим осигурява „неутрални резки и ясни“ черно-бели отпечатъци.

Източник: news.epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.