Brand Circle се спря на Epson SureColor С40610

1542
Brand Circle се спря на Epson SureColor С40610

След проучване на актуалните технологии, качеството на печат, лекотата на обслужване и екологичността, мениджмънта на Brand Circle се обърна към FACTOR.BG за тест в реални условия.

Специалисти от двете фирми се срещнаха в демонстрационния център на FACTOR.BG и прекараха един работен ден в тестове и съпоставяне на резултати. Предварително беше стеснен изборът до два модела – Epson SureColor S40610 и S80610.

Високите изисквания на клиентите на Brand Circle, основно фирми от Западна Европа, бяха причината да се търси комбинация между отлична себестойност и максимално високо качество на печат.

Очевиден фаворит да изглеждаше, че ще бъде Epson SC-S80610, със своите 10 цвята, включително оранжево, червено (спестяващо много мастило и намаляващо времето за съхнене при печат на червени фонове и големи детайли), сиво (позволяващо практически фотографско качество на печат и неутрално черно-бяло), възможност за избор на бяло мастило или сребрист металик, като цвят за специални ефекти.

При тестовете, обаче, се оказа, че дори и 4-цветния SC-С40610, entry-level модел на японската компания, надминава очакванията на специалистите от търновското печатно студио.

 

Epson SureColor С40610

Изключително изгодната цена, двете години пълна гаранция и невероятната себестойност на квадратен метър отпечатана продукция (при това САМО с оригинални мастила, без никакви рефилни системи и свързани с тях класически проблеми), се оказаха ключов фактор за решението, в полза на четирицветната машина.

След инсталацията на машината и обучението, проведено в офиса на Brand Circle, машината влезе в експлоатация безпроблемно и гладко.
Както е обичайна практика, няколко седмици след това, ние се свързахме с управителя на Brand Circle (www.brandcircle.com), г-н Георги Григоров.

Ето какво сподели той:

„Не съм имал колебания при избора на FACTOR.BG, за доставчик на оборудването, но за нас това беше важна стъпка, затова всичко трябваше да се прецени внимателно. Едни от нещата, които ни спечелиха, беше уникалната възможност да тестваме различните машини лично, в демонстрационния център на FACTOR.BG, както и наличността на нови машини на склад, за незабавна доставка – нещо рядко срещано в България.

Сега, един месец по-късно, аз мога да потвърдя, че взехме правилното решение. Качеството на печат е отлично, няма бендинг, машината наглася обтягането на материала, за да няма промяна в стъпката, в началото и в края на ролката, а специални датчици постоянно контролират преместването. За нас това е изключително важно, защото нямаме реален брак, нямаме върнати поръчки, покриваме своето производство и имаме капацитет да приемаме поръчки на крайни клиенти и рекламни агенции от региона.

Цветовете, които можем да отпечатаме, са уникални. Когато в техническата документация четеш за „широко цветно пространство“ и подобни технически термини, често не можеш да си представиш, какво конкурентно предимство е това – ние можем да печатаме цветове, които конкурент, с друга 4-цветна машина, просто няма как да напечата.

Обслужването на машината е лесно и опростено – на практика това е един голям офисен принтер. Имаме възможност да работим с огромно разнообразие материали за печат, от различни доставчици, защото софтуерът позволява изтегляне на актуални цветни профили от сървърите на Epson, които се обновяват постоянно от различните производители. “

Екипът на FACTOR.BG благодари на г-н Григоров и на екипа на Brand Circle за сътрудничеството и доверието.
Пожелаваме им успех!

И понеже Коледа е един хубав момент за закупуване на нова техника, FACTOR.BG ще подслади сделката за всеки новозакупен солвентен принтер Epson, с още една година пълна гаранция – подарък! Само до Коледа, всички солвентни принтери, вместо с 2, ще са с 3 години пълна гаранция!

А защото държим на лоялните си клиенти, като Brand Circle, и искаме да им благодарим за доверието, ще подарим тази допълнителна 1 година пълна гаранция на тях също, както и на всички останали наши клиенти, закупили солвентен принтер през октомври, ноември и декември, 2018-та година!

За информация и тест на принтери Epson:
factor.bg

За мнение и поръчки за печатни услуги с Epson SC-S40610:
www.brandcircle.com

Весели празници!
FACTOR | TEAM

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.