Epson представи нова продуктова гама SureColor

1214
Epson представи нова продуктова гама SureColor

Компанията представи ново поколение модулни широкоформатни принтери, които предлагат опция за вграден скенер, предназначена за печатници и копирни центрове.

Продуктовата гама се състои от три модела – SureColor SC-T7200, с ширина на печат 112 см, SC-T5200 с 92 и SC-T3200 с 60 см. Интересното е, че по-големите модели T7200 и T5200 се предлагат в стандартни конфигурации или в „D“ модели, оборудвани с опцията за две роли или в вариант „MFP“ с цветен скенер с ширина 112 сантиметра.

 

 

 

 

Опцията с две роли включва възможност за автоматично зареждане на хартията и превключване между ролките. MFP моделите могат да сканират лист A1 за по-малко от 40 секунди и също могат да бъдат конфигурирани като машини с една или две роли. И трите модела могат да се поръчат с вграден 320GB харддиск, два процесора с тактова честота 1.6Ghz за по-бърза обработка на файловете и Postscript поддръжка.

 

Идеята е да позволим на потребителите да конфигурират принтера точно по начина, по който искат, без да плащат за допълнителна функционалност, от която нямат нужда“, каза Phil McMullin, мениджър по продажбите на Epson във Великобритания. Базовите устройства са ориентирани към образователни дейности и употреба за вътрешни нужди. Средния клас машини с опцията за две роли са предназначени за CAD работни процеси, а върховите версии са за копирни центрове и печатници, които искат да предложат бързи широкоформатни услуги.

 

 

Машините могат да печатат на материали с дебелина до 1.5 мм и използват UltraChrome XD мастилата на водна основа на Epson. Това прави отпечатъците подходящи за вътрешна и краткотрайна външна употреба.

 

Продуктовата гама ще бъде представена на Sign & Digital UK през следващата седмица.

 

На Fespa Digital 2014 през следващия месец в Мюнхен ще бъдат показани SureColor SC-T7200D с две роли и твърд диск и SC-T5200D MFP в конфигурация с две роли и скенер.

 

Източник: printweek.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.