Epson представи нови модели на принтери за снимки, които могат да работят без компютър

2595
Epson представи нови модели на принтери за снимки, които могат да работят без компютър
Spread the love

Epson представи своите два нови модела 6-цветни принтери за снимки с вграден LCD дисплей. Двете устройства L850 и L810 са предназначени за фотографи, фотостудия, рекламни агенции и образователни институции, които имат нужда от бързо и качествено отпечатване на снимки или документи.

inline_348_/images/2014/12/epson_cover_dotg.jpg

 

Скоростта за печат е 37 страници в минута за монохромен и 38 за пълноцветен печат, а максималният печатаем формат и на двете устройства е А4.

Интересен факт е, че двата модела, представени от Epson не се нуждаят от компютър, за да печатат, а в случая с L850 дори и да сканират и копират. Изображенията могат да се отпечатват директно от карта памет или устройство, разполагащо с PictBridge. Чрез вградения LCD тъчскрийн дисплей се извършват настройки и контрол по печата.

 

inline_47_/images/2014/12/epson_ink_tank_ef91.jpg

 

Устройствата печатат в 6 цвята, като за целта се използват оригинални мастила на Epson, които се съхраняват в резервоари с вместимост от 70 мл. Това позволява отпечатването на до 1800 снимки с формат 10/15 см. Една такава снимка се отпечатва за 12 секунди, а в допълнение устройствата позволяват печат върху специално разработени CD и DVD.

 

inline_677_/images/2014/12/epson_l850_unhr.jpg

Всичко това, както и фактът, че двата модела на Epson се предлагат с гаранция от една година или 3000 копия ги превръща в добър избор, за всеки, който има голям брой документи и снимки за отпечатване и същевременно търси ниска себестойност за това. 

 

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.blur-magazine.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.