Epson представи прототип на офис машина за рециклиране на хартия

3952
Epson представи прототип на офис машина за рециклиране на хартия

Epson показа прототип на първата в света рециклираща система, която директно превръща хартиените отпадъци в листове. Моделът PaperLab може да направи това дори в офиса ви.

офис машина за рециклиране на хартия

 

Интересното в случая е, че за преработването на отпадъците от хартия в чисто нови и бели листа не се използва вода. В машината е вградена технологията „dry fiber”, при която хартията се нарязва на малки влакна, след което те повторно се свързват за образуването на листа.

Времето, което също е ключов фактор при преработката на хартия, е съкратено многократно. Машината може да произведе до 14 листа А4 формат за 1 минута, което прави 6720 листа за един работен ден. Възможен е избор измежду различни крайни формати и дебелини, сред които дори картони за визитки.

Рециклирането по този начин има още едно предимство – сигурност. Вместо да използвате машина за унищожаване на документи, след което да предавате отпадъците, тази машина ще свърши това вместо вас.

Моделът PaperLab ще бъде показан на изложението в Токио Eco-Products 2015. Пак там от Epson ще обявят своите планове за продажби на машината, като се очаква първите такива да заработят в Япония още в началото на следващата година.

Източник: gizmodo.com
Текста написа: Антон Даскалов

Вижте фирми в България предлагащи рециклирани хартии тук: рециклирани хартии

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/