Epson представя нови принтери от семейството SureColor на drupa 2012

2306

Гед като оторизиран ProFocus дилър на Epson за оборудване, софтуер и сервиз – гаранционен и следгаранционен, ще ви запознава с всички новости около изложението и щанда на Epson.

Epson разширява серията широкоформатни принтери SureColor с представянето на високоскоростния SureColor SC-S50600. С ширина 64 инча (162.6 см), 4- или 5-цвята (CMYK /CMYK + бяло), хартия, подаваща се на ролка, принтерът SureColor SC S50600 поставя нови стандарти за работа в силно конкуретния сектор за външна и вътрешна реклама.

С две Epson печатащи глави Thin Film Piezo (TFP) и две секции за мастила за максимална производителност, SC-S50600 осигурява много бърз печат от 50 кв.м на час, позволявайки на заетите печатници, рекламни агенции, дигитални фото студиа, ситопечатници да увеличат обема на широкоформатното производство.

SC-S50600 използва Epson UltraChrome GS2 мастило, което е проектирано специално да работи с новата генерация Epson TFP печатни глави. Мастилата UltraChrome GS2 са без мирис и съдържание на никел, което ги прави по-екологични. За помещението, в което се намира принтера няма нужда от специална вентилация, което позволява SC-S50600 да бъде използван в офисна среда.

Epson пуска в продажба 8- и 10-цветен широкоформатен принтер SureColor SC-S70600 – първият 64-инчов принтер на компанията, който може да работи едновременно с метални и бели мастила.
SureColor SC S70600 е предназначен за компании, които се нуждаят от максимално качество и гъвкавост на приложенията. Той съчетава печат с изключително високо качество, възможност за използване на широка цветова гама, гъвкавост и продуктивност. Това е принтер, който е в състояние да произвежда всичко – от най-семплите до висококачествени реклами и декорации.

Качеството на печат се осигурява чрез комбинация от UltraChrome GSX мастила и доказаната Thin Film Piezo печатаща глава, която дава прецизна точка и дълъг живот на крайния продукт. Резолюциите до 1440 х 1440dpi позволяват на SC-S70600 да достави печат с изключителна яснота, фини детайли и гладки преливки. Производителността е гарантирана до 27.3м²/ч в 8-цветен режим на висока скорост, и до 4.1м²/ч с метално мастило – значително по-бързо от повечето конкурентни фирми-производителки.

Комплектът мастила UltraChrome GSX включва светла магента, светъл циан, светло черно и оранжево, в допълнение към стандартните CMYK цветове. Така SureColor SC-S70600 има най-широката цветова гама в семейството SureColor. 10-цветният принтер добавя бели и метални мастила, повишавайки гъвкавостта и възможностите за производство. И двата модела постигат най-фини градации и преходи чрез използване на светли мастила, включително светло черно за разширяване на неутралните нива на сивото.

Ричард Бароу, старши продуктов мениджър в Epson Европа, коментира: „SC-S70600 позволява на потребителите да изискват висококачествени приложения за надеждно и ефективно отпечатване на ярки цветове, бели и метални ефекти върху прозрачно фолио, винил, платно, фотографска хартия и други популярни медии. Това драстично разширява творческите възможности на потребителите, без да правят компромис с продуктивността.”

И двата нови принтера – SC-S50600 и SC-S70600 могат да произвеждат всичко от вътрешна реклама до плакати, банери, текстил, осветени панели и POS материали, тапети и етикети. Съвременната формула на мастилата им означава, че разпечатките са устойчиви до три години на открито без ламиниране.

Новите принтери от семейството SureColor ще се продават от есента. Продуктите на Epson може да закупите от Гед.

Може да се свържете с екипа на Гед на:
тел: 02/ 8061 200
факс: 02/ 8061 291
е.: office@ged-bg.net
Лице за контакт: Добромир Дочев

Интернет портал за печатни технологии.