Epson пуска нов нискобюджетен цветен принтер с резолюция 2400 dpi

1994
Epson пуска нов нискобюджетен цветен принтер с резолюция 2400 dpi

От Epson обявиха пускането на нова нискобюджетна дигитална машина за пълноцветен пиезоелектричен мастиленоструен печат.

epson Workforce Pro WF-8590TC

 

Устройството е с максимална резолюция от 2400 dpi, използваща стохастичен растер и максимален формат А3+ (330/483 мм). Очакванията са новият модел Workforce Pro WF-8590TC да снижи разходите за отпечатване почти наполовина от актуалните цени на пазара. От Epson уверяват, че това няма да рефлектира върху качеството на печат.

Една опаковка с мастила по спецификация трябва да позволи отпечатване до 7 000 страници, а месечният цикъл на машината позволява натоварване до 75 000 страници. Освен по-ниските разходи за отпечаване новият модел ще работи е с по-широк диапазон от медии за печат, поради факта, че печтният процес не включва изпичане. Именно последното рефлектира и в намаляването с около 80% на разхода на електрическа енергия в сравнение с останалите машини от този клас. Устройството е оборудвано и с основна касета, събираща до 1830 листа, а скоростта на печат е до 24 страници в минута, независимо дали става въпрос за монохромен или пълноцветен печат.

Източник: www.i-grafix.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/