Epson ще демонстрира принтерите от серията SureColor

1639

Компанията ще покаже осем от широкоформатните си принтери от ново поколение SureColor на Fespa от 25-и до 29-и юни.

 

Epson

 

 

Това включва двете най-нови сублимационни машини – SureColor SC-F6000 и SC-F7000. The SC-F6000 печата с ширина до 1,1 метра със скорост до 63 кв. м. в час. SC-F7000 печата с ширина 1,6 метра и скорост до 57 кв. м. в час. Говорител на компанията каза: „Машините са ориентирани към пазара на гъвкави рекламни материали и спортни облекла. Това са първите сублимационни принтери на Epson и това е първият случай, в който всяка част от принтера е произведена от една компания, от мастилата и печатащите глави до шасито.“

 

Принтерите използват Epson UltraChrome DS мастила, които са специално разработени и са на водна основа. В резултат на това изображението е с високо качество, плътен черен цвят, резки контури и плавни преливки, добавиха от компанията.

 

„Сублимацията е идеалната технология за печат и трансфер на изображения с фотографско качество, устойчиви на надраскване върху широка гама материали, които са трудни за директен печат като алуминий, стомана, пластмаса, MDF плоскости и керамични плочки.“

 

През последните 18 месеца Epson пусна в продажба осемнадесет мастиленоструйни принтера SureColor. Компанията ще покаже още три машини SureColor SC-S с ширина на печат 1,6 метра за печат на реклами за търговски обекти, табели и тапети.

 

Epson ще покажат още 1,1 метровия четирицветен SureColor SC-T7000 с мастила UltraChrome XD. Според компанията, той е подходящ за случаи, в които скоростта и икономията са водещи. Това включва печат на чертежи, банери, презентации и други материали за употреба на закрито. Машината може да произведе отпечатък с размер A1 за 28 секунди.

 

„Машината е най-бързата в класа си и включва софтуер, които дава на потребителите избор между много предварително зададени оформления, които включват тематични графики за мода, бакалии, пътуване, играчки и други. Това прави машината идеална за печат на маркетингови материали за краткотрайни промоции.“

 

Източник: spdi-online.com

 

Текста написа: Мартин Новев

 

 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.