Epson ще заменя лазерните принтери с мастиленоструйни

1461
Epson ще заменя лазерните принтери с мастиленоструйни

Новите мастиленоструйни принтери WorkForce Pro на Epson, използват „Rips“ опаковки за мастило и ще печат до 75 000 страници с едно зареждане

WorkForce Pro на Epson, използват

 

По време на организираното събитие The Future of Business Printing във Виена, Epson обяви своята мисия да замени лазерните принтери с мастиленоструйни. Компанията твърди, че тяхната най-нова серия принтери WorkForce Pro имат капацитет и надеждност, за да поддържат значително по-голям брой отпечатани страници между пълненето на мастилата, отколкото преди.

Вицепрезидентът по маркетинг на Epson, Роб Кларк и неговият екип представиха петте нови серии мастиленоструйни принтери, които използват големи мастилени резервоари под формата на сменяеми торбички, а не касети. Кларк заяви, че това позволява печат на тиражи до 75 000 страници, преди да е нужно презареждане.

Консумативният елемент на принтерите е сменяема торбичка Replaceable Ink Pack System (Rips), за четирицветен печат (по една торбичка за всеки цвят). Торбичките са подобни на тези, които се намират в картонените опаковки за вино. Проектирани са за лесна замяна, много по-чисто и по-лесно, отколкото пълненето на касетата на лазерен принтер – в действителност, по време на събитието, произволно избран журналист е бил поканен да замени една от торбичките и той се е справил без никакво затруднение в рамките на секунди.

Серията принтери работят с хартии формат А3 и А4 и се делят на две основни групи: сериите WorkForce Pro 3000, 4600 и 7000 са насочени към различните нужди на малки работни задания, докато сериите 5600 и 8000 покриват по-големи обеми.

Във всички модели има нов печатащ механизъм на базата на по-стабилната система за подаване на мастилото PrecisionCore, използвана в промишления клас принтери на Epson за печат на текстил и етикети. Хардуерът също използва много по-малко енергия, отколкото лазерните еквиваленти. На една от демонстрациите на Epson във Виена, велоергометър е бил свързан с генератор за захранване на един от най-новите принтери. Една страница е била отпечатана с демонстрант-колоездач, развиващ скорост около 18 км / ч и от Epson са изчислили, че захранването на лазерен принтер ще изисква велосипедистът да върти педалите с 100 км / ч – което не може да бъде демонстрирано.

Принтерите ще бъдат достъпни само чрез каналите на Epson, но цените не бяха обявени. Кларк каза, че цените на принтерите могат да бъдат разкрити, но цената на Rips опаковките – не.

„Те ще се продават като част от по-голяма поръчка, която ще включва и други неща“, каза той. “Моето очакване е, че те ще бъдат включени като месечна или тримесечна такса или на клик основа.“

Източник: www.channelbiz.co.uk
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.