Epson ще инвестира 20 милиарда йени в нова фабрика

1060
Epson ще инвестира 20 милиарда йени в нова фабрика

Компанията ще утрои капацитета си за производство на инкджет глави

Epson_crew

Seiko Epson ще инвестира около 20 милиарда йени (около 160 милиона евро) в нов завод в офиса си Хироука в Шиоджири, Япония. Новата фабрика, която е част от стратегическия план на компанията за бизнеса й с печатни решения, ще произвежда печатащи глави PrecisionCore. Тези глави са в основата на мастиленоструйните принтери на Epson.

Фабриката ще има отдел за изследвания и разработка и ще е разположена на площ от 49000 кв. м. Очаква се строежът да започне през първата половина на 2016, а дейността – в първата половина на 2018. Epson ще извършва изследвания и ще разработва технологии в други части на съоръжението. Плановете са в бъдеще, благодарение на новия завод, компанията да утрои възможностите си за производство на мастиленоструйни глави.

В ролята си на център за изследвания, както и на производствен център, офиса Хироука работи в тясно сътрудничество със заводите на Epson по целия свят. Той споделя усъвършенстваните си технологии за производство и опитът, който натрупва по време на разработката и производството. Инвестициите в новия завод са част от стратегическия план на Epson за допълнително подсилване на възможностите за разработки и производство до 2020.

Източник: http://global.epson.com/

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.