Epson Discproducer PP-100AP Autoprinter

2588

Висококачествена, изключително надеждна и продуктивна сиситема за тиражен печат на CD/DVD дискове при ниска себестойност.

Epson представи ново допълнение към изключително успешната серия Discproducer. Новият модел Epson PP-100AP Autoprinter е ориентиран към компаниите, които искат да персонализират предварително записани CD и DVD дискове и предоставя бърз и ефективен като производителност и себестойност висококачествен тиражен печат на професионално създадени дизайни върху дигитални медии.

CD и DVD дискове често се използват в развлекателната и печатната индустрия, но все повече нарастват нуждите на бизнеса, агенциите и обществените организации, които се нуждаят от професионално изглеждащи дискове за своите печатни рекламни материали. Копирни центрове, училища и университети и други учебни заведения, професионални фотостудия, рекламни агенции, медицински клиники и практики, корпоративни центрове за комуникация, софтуерни и IT компании се възползват от предимствата на автоматизацията предлагана от Discproducer.

Epson PP-100AP Autoprinter притежава основните функции на PP-100, включващи висококачествен 6-цветен печат с пантентованата от Epson Micro Piezo технология и впечатляващата за целта резолюция 1440 х 1440 dpi и роботизираната технология Еpson AcuGrip, гарантираща надеждното разделяне, захващане, повдигане и преместване на всеки отделен диск между съответните устройства. Единствената разлика е, че той не записва данни, а само печата.

Напълно автоматизираният Autoprinter притежава четири контейнера, позволяващи в рамките на един печатен процес без прекъсване да бъдат обработени до 100 диска. Превъзходното качество на печата е съчетано с висока скорост. Epson PP-100AP печата до 95 диска на час във fast mode и 50 диска в режим на висококачествен печат, което е с 25% повече от добре познатите вече на пазара PP-100 и PP-100N, при запазено качество на печата. Системата може да бъде разширена за печат и на по-големи тиражи: един компютър може да управлява до 6 принтера Epson PP-100AP посредством USB връзка и да бъдат отпечатани до 570 диска за час.

Използвайки шест индивидуални мастилени касети с голям капацитет за всеки цвят, PP-100AP, както моделите PP-100 и PP-100N може да отпечата с един комплект мастила невероятния брой от над 1000 диска. Предимството на индивидуалните касети позволява смяната само на изразходваната касета при изчерпването на мастилото за даден цвят, за разлика от комбинираните цветни касети, използвани при други устройства за печат на дискове, където изчерпването на мастилото само за един от съдържащите се цветове налага смяната на цялата касета. Това допълнитено допринася за ниската себестойност на всеки отпечатан с Discproducer диск.

С възможността да тиражира над 1000 диска от комплект мастилени касети (в зависимост от изображението), EPSON DiscproducerTM предоставя атрактивно ниска цена за всеки отпечатък. Притежавате също така гъвкавост при избора на медии – можете да избирате дали да използвате препоръчителните WatershieldTM дискове или да печатате върху обикновени printable CD/DVD дискове. Ако определеният за дадена поръчка бюджет е ограничен и най-важна за клиента е ниската цена на крайния продукт, можете да използвате всякакви принтабъл CD/DVD дискове, като напр. PRINCO и други марки носители от този клас (0,22 – 0,25 лв./диск), при много добро качество на печата. Себестойността на мастилото за отпечатването на един диск може да варира от 0,07 лв., ако например печатате фирмено лого или текст, до 0,35 лв. за пълноцветен печат с фотокачество при 100% покривност на диска. Изключително ефектните носители с Watershield покритие по нанотехнология от световния лидер Taiyo Yuden Co. Ltd. притежават блестящо-гланцов вид, който се запазва и след отпечатването на диска. Специалното покритие гарантира устойчивост при мокрене, триене и надраскване – нещо, считано до момента за основен недостатък на отпечатаните с инк-джет технология CD/DVD покрития.

Възможностите на другите системи от серията Epson Discproduser – PP-100 и PP-100N, които освен печатаща притежават и записваща секция, състояща се от две отделни CD/DVD-записващи устройства, драстично увеличават ефективността на целия производствен процес. Двете устройства записват с максимални скорости за CD 40х, 12x за DVD±R и 8x за DVD±R DL (dual-layer) и работят независимо и паралелно. Това допълнително ускорява целия работен поток. Крайният продукт не са просто впечатляващо изглеждащи, но и надеждно записани дискове. Спестявате не само от ниската себестойност и ефективното използване на мастилата за печат, но и от два изключително важни ресурса – време и разходи за персонал. Участието на оператор в изпълнението на дадено задание се състои в изготвянето на дизайна за печат и дефиниране на данните за запис, поставянето на празните дискове наведнъж (до 100 бр.) и изваждането на готовата продукция. Всички допълнителни операции, които ангажират времето, вниманието и труда на човек, като следене на процесите, преместване на дисковете един по един между отделните записващи устройства и принтер, са автоматизирани. Закупувайки автоматизирана система, вие инвестирате еднократно, но спестявате постоянни разходи за заплати.

Discproducer се управлява от интуитивния софтуер Epson Total Disc Maker, притежаващ три основни модула: Disc, управляващ данните за запис, Label, в който се генерира изображението за печат и Publish модулът, който управлява цялостния процес – брой дискове, режим на запис и печат, използвани устройства и т.н. В придружаващия софтуер е включена и мониторираща програма, която следи и показва състоянието на всички задачи и устройства, включително нивата на мастилата за всички цветове и дори може да калкулира броя дискове, които бихте могли да напечатате с наличното количество мастило при текущо зададения дизайн за печат.

Можете да бъдете сигурни, че Discproducer притежава качеството и надеждността на всички добре известни продукти произведени от Epson – от прецизните роботи до модерните решения за печат. Epson Discproducer™ е идеалния пример за успешната симбиоза на няколко технологии. Комбинацията от компактен дизайн, защитено от запрашаване тяло и минимален брой подвижни части осигурява прецизна работа, висока надеждност и удивително ниски текущи разходи.

Основни характеристики на Epson Discproducer PP-100AP:
– 95 диска/час при високоскоростен печат;
– 50 диска/час при висококачествен печат;
– възможност за управление от един компютър на до 6 устройства PP-100AP;
– висококачествен фотореалистичен 6-цветен печат с Micro Piezo™ технология за наситени и контрастни изображения;
– 6 индивидуални касети с голям капацитет за всеки цвят;
– цената на устройството, дълготрайността на работоспособността й, както и големият капацитет на мастилените касети гарантират ниската  себестойност на всеки отпечатък;
– патентованата AcuGrip™ роботизирана ръка осигурява прецизното захващане на отделните дискове и предотвратява евентуалното им повреждане;
– печат на над 1000 диска за комплект мастилени касети;
– компактен дизай, предпазващ от запрашаване корпус.

FACTOR.BG е единствен дистрибутор на Epson Discproducer за България
За допълнителна информация:
www.factor.bg
info@factor.bg
тел.: 0899 878 319

Интернет портал за печатни технологии.