Epson DiscproducerTM PP-100IIBD Нов робот за запис и печат на Blu-ray/DVD/CD дискове

2073

PP-100IIBD може да запише до 100 Blue-Ray диска (BD-R) по 25 или 50 GB на една поръчка – това са повече от 4 терабайта данни! И за да е надеждна и сигурна работата на устройството, то е прахоизолирано и напълно автоматизирано.

Патентованата AcuGrip роботизирана ръка осигурява непрекъснатост на работния процес, като предотвратява подаването на повече от един диск за запис/печат, дори и те да са леко залепнали един за друг.

epsonepson

Възможността операторът сам да може да подменя устройствата за запис на дискове и танкът за отпадъчно мастило, води до удължаване на очаквания живот на машината до над 70 000 диска!

Шестте отделни касети с мастило са достатъчни за отпечатването на повече от 1000 диска с пълноцветни изображения по цялата площ, а в случай, че дизайнът на диска комбинира графика и текст, броят се увеличава значително, в зависимост от запълването. При използването на дискове с WaterShield покритие, крайният резултат е фото-реалистичен отпечатък с живи и наситени цветове, с блестящо-гланцов финиш, устойчив на надраскване, размазване, избледняване и абсолютно водоустойчив – може да потопите отпечатания диск в съд с вода за денонощие, без това да навреди на печата или гланца!

LED индикатор за нивото на мастилото, поставен на видно място на предния панел, дава сигнал кога и кой точно цвят мастилена касета трябва да се замени. Отделните касети за всеки цвят мастило гарантират ниска себестойност, за разлика от други системи с обща CMY касета.

epson

Печатната технология MicroPiezo, патент на Epson, осигурява стабилно фотореалистично качество на печата, дори и върху най-обикновени „printable“ дискове. Печатната глава НЕ Е консуматив, а е проектирана да издържи колкото цялото устройство – още едно сериозно предимство пред машини, използващи термална или bubble-jet технология за печат.

PP-100IIBD е компактно устройство, което може да се „стекира“ – т.е. да се нареждат няколко устройства едно върху друго, заемайки така много малко място и осигурявайки удобство за операторите в организации, занимаващи се с печат/запис на големи серии дискове.

Софтуерът Total Disc Maker 5.0 е включен в комплектацията. Той съдържа, освен всички стандартни и необходими възможности, също и „advanced“ функции:

– READ BACK file location tool, за търсене в стек от 50 диска
– MERGE PRINT – за извличане на променлива информация от база данни и заместването и в шаблона с дизайна, при всеки диск, който се отпечатва

Предимствата на оптичните системи за архивиране на данни от всякакъв характер са много, но устойчивостта и сигурността на информацията са сред най-важните. Влага, вода, прах, магнитни полета, вибрации, падане от високо – при всеки случай данните са защитени. Освен това, оптичните дискове се доказаха и като една от най-дълго поддържаните технологии от следващи поколения устройства – дори най-новите Blu-Ray устройства четат безпроблемно първото поколение записваеми CD дискове.

epson

Някои основни предимства и технически параметри:

Изключителна грижа за данните

  • Най-висок клас (archival-grade) Blu-ray записвачки

Висока скорост на трансфер с USB 3.0

  • Бърз запис на 8 Blu-ray диска на час

Голям капацитет

  • Записва и отпечатва до 100 диска на една партида

Професионален софтуер

  • Total Disc Maker 5.0

AcuGrip technology

  • Надеждна роботика от Epson – лидера в индустриятa

– CD/DVD/BD записвачки – 2 бр.
– Скорост на запис – CD-R 40 x, DVD-R 12 x
– Скорост запис и отпечатване CD – 30 медии на час
– Скорост запис и отпечатване DVD – 15 медии на час
– Скорост запис и отпечатване Blu-Ray – 8 медии на час
– Скорост на печат (без запис) – 60 медии/час (бърз режим), 40 медии/час (качествен режим)
– Поддържани стандарти записваеми дискове – CD-R, DVD-R, DVD+R, DVD-R DL, DVD+R DL, Blu-ray
– Поддържан размер дискове – 120 мм
– Размери – 377‎ x 493 x 348 (ширина x дълбочина x височина)
– Тегло – 24 кг
– Цена – 6400 Евро без ДДС

Устройствата DiscProducer, мастилата и консумативите за тях, Blu-ray, DVD и CD дисковете с покритието WaterShield се предлагат в България само от официалния дистрибутор на Epson – FACTOR.BG (www.factor.bg, info@factor.bg)

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.