Epson Print Academy Proofing Day

1819
Spread the love

Цели 10 причини да го посетите, а само 8 свободни места!

Остана по-малко от седмица до уъркшопа и не можем да пренебрегнем въпроса, вълнуващ много хора, прочели досегашните анонси – в крайна сметка, струва ли си да се отделя поне половин ден, евентуално да се пътува, да се плащат 80 лв. с ДДС такса за участие?

Ето няколко причини да посетите събитието:

  1. Всичко ще бъде демонстрирано и обяснявано просто и разбираемо – без навлизане в екстремни детайли, без неразбираеми термини, без досадни теории. Ще се убедите, че работи и ще разберете как – и никога повече няма да приемате на доверие „авторитетни” аргументи и мъгляви оправдания на печатари за зле свършена работа.
  2. Ще се запознаете със стандартите и инструментите за контрол на качеството – не бихте приели лесно твърденията на майстора-фаянсаджия, че плочките, които Ви е залепил в банята всъщност са прави, а само на Вас Ви се струва, че са криви – ще извадите един нивелир и спорът ще приключи. Просто е , нали? А защо за плочките да е просто, а за цвета да не е? Защо когато стане дума за цвят, така лесно се съгласявате, че майсторът-печатар е „по-наясно с тези работи”?
  3. Ще научите (или ще си припомните) основни понятия и фундаментални принципи на Управлението на цвета (не на света, за съжаление) – входни (source) и изходни (output) профили, цветни пространства, характеризационни данни, логика на управлянието на цвета, логика на цветната проба, средства за контрол, измервателни уреди, препоръки за настройване на работно пространство във Photoshop/Illustrator, профили за монитор, проверка за цветове извън обхвата на изходното устройство и т.н.
Да, тези неща не са нещо ново, но се запитайте и честно си отговорете – уверени ли сте, че правите нещата както трябва или рискувате своя авторитет и парите на клиента, всеки път, когато пращате нов проект за печат? Не Ви ли е омръзнало да навеждате глава всеки път, когато очакванията на клиента не се оправдаят, макар вътрешното си убеждение, че проблемът не е при Вас?
  1. Ще бъдете участник в дискусия, а не просто слушател – ще зададете въпросите, които Ви вълнуват и ще опитаме да намерим отговорите заедно. А ние ще сме Ви благодарни, ако споделите свой опит – така и ние, и останалите участници ще имаме възможност да научим още нещо.
  2. Ще можете да вземете в бъдеще аргументирано решение – има ли смисъл за Вашия конкретен бизнес инвестицията (макар и не особено голяма) в система за цветна проба. Ще се изплати ли тя и за колко време?
  3. Ще видите какво всъщност представлява една система за цветна проба, колко лесно и удобно се работи с нея и колко по-лесен става животът Ви, ако я имате на Ваша страна. И всичко това – на практика, а не на слайдове или на филм.
  4. Ще проследите от начало до край процеса на създаване и оптимизиране на принтерски профил, настройването и ползването на системата, а ако нещо не стане ясно, ще отделим толкова време, колкото е нужно, за да го изясним – целия следобед може да бъде посветен на разговори и дискусии, стига да има интерес
  5. Няма да сте в зала с още 100 човека, и да Ви е неудобно да питате – това е уъркшоп, а не търговска презентация. Целта на събитието е да получите личен контакт с технологията.
  6. Таксата от 80 лв. с ДДС ще Ви бъде възстановена изцяло, ако закупите принтер Epson, софтуер EFI или система за цветна проба. Дали 80 лв. са висока цена – всеки има право на мнение. Но това не е рекламна презентация, а обучение. И то обучение, което може да Ви спести десетки пъти по-големи загуби и да промени бизнеса Ви към по-добро. Защото бизнес, който вместо на факти и знания, разчита на предположения, всъщност е хазарт. Знанието е сила – спрете да предполагате, време е да сте сигурни!
  7. Най-важната причина – не го правим, за да Ви продадем нещо. Просто сме сигурни, че информацията си струва, сигурни сме, че тя ще Ви бъде полезна за години напред. Сигурни сме, че Вашето издателство, дизайн студио или рекламна агенция, поне веднъж е имало проблем с качеството на печата, поне веднъж Вие сте били готови да дадете мило и драго, за да се реши проблема и да не се повтаря отново, а после реката на ежедневието пак Ви е понесла по течението на безбройните задачи и ангажименти, отмивайки спомена за преживените неприятности до поносимо ниво, а бележката с надпис „Да намеря решение!” отдавна е заминала в кошчето…

Но дали именно тази голяма поръчка, по която работите вече няколко седмици, без почивен ден, по 12 часа, и която очаквате да влее живителни сили/пари в позапъхтяния от кризата бизнес, дали тя няма да се окаже огромен проблем, подобен на онзи, който вече бяхте позабравили?
Тогава половин ден отделено време и такса 80 лева биха били разумна алтернатива.

Ще се радваме да се срещнем във вторник, 7-ми февруари!

Дата: 7 февруари 2012
Място: София, хотел Силвър Хаус
бул. Симеоновско шосе 6
зала „Силвър Хол“

Програма на EPSON PRINT ACADEMY – PROOFING DAY:
10:00 – 10:30 Регистрации и кафе за добре дошли
10:30 – 11:00 Начална демонстрация
11:00 – 11:30 Споделен опит от наши клиенти
11:30 – 11:45 Кафе пауза
11:45 – 13:15 Основна демонстрация на решения за цветна проба и работен поток:
– принципи на дигиталната цветна проба
– стандарти
– работен поток в Efi Colorproof XF и Efi eXpress
– верификация (сертифициране) на цветна проба
– среда за разглеждане и оценка на резултатите
– дистанционна цветна проба (Remote Proofing)
От 13:15 до … Коктейл с дискусия и персонални въпроси

Гост лектори (потвърдени):
Ozgur Yazar
Electronics for Imaging – EFI (Germany)

Balram Dyal
Tecco Paper GmbH

Цена за участие: 80 лв. с ДДС на участник
ДИРЕКТЕН ЛИНК КЪМ ФОРМАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ

За информация и регистрации:
www.factor.bg
info@factor.bg
0899 878319
0896 738700
Екипът на FACTOR.BG

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.

В свободното си време: Посветен е на футболния отбор на Полиграфия инфо.