Epson SureColor отпечатва клиентски тениски с уникален дизайн директно в магазина

2496
Epson SureColor отпечатва клиентски тениски с уникален дизайн директно в магазина

Временен щанд на японската марка за ежедневно облекло A BATHING APE (BAPE) предлага на клиентите да си поръчат на място тениски с уникален дизайн. Щандът е разположен в известния лондонски магазин за модни облекла – Selfridges.

Идеята е на  известния печатен специалист YR Store в сътрудничество с японската модна марка. За целта се използва принтера Epson SureColor за директен печат върху дрехи. Щандът на YR и BAPE се намира на етажа за мъжки облекла в престижния магазин и предлага уникалната възможност потребителите да се поровят в архивите на емблематичните BAPE модели и да създадат свои собствени персонализирани унисекс тениски за възрастни и деца.

 

Дизайните на тениските се отпечатват веднага на щанда, с помощта на принтера за директен печат върху дрехи SureColor SC-F2000 на Epson. Трайната печатаща глава TFP на Epson SC-F2000 може да отпечатва една бяла тениска за 27 секунди, така че производството е бързо, без да се жертва качеството на печата. Принтерът също така е лесен за използване и се управлява само от един човек.

Използвайки UltraChrome DG мастила, SureColor SC-F2000 печата изключителни изображения, с живи цветове, наситено черно, остри контури и плавно преливане на тоновете. Отпечатаната зона на плата остава мека, а отличната устойчивост на светлина и отмиване, както и еластичността, прави принтерът идеален избор за печат на тениски.

„Изработването по поръчка и персонализирането са ключови за идентичността на нашата марка и това сътрудничество с таква уважавана марка като BAPE ще ни позволи да предложим на нашите клиенти нещо съвсем различно“. – казва творческият директор на YR Store Тим Уилямс. – „Работата с технологията на Epson означава, че можем да осигурим най-високо качество на продукта за супер бързо време, като предлагаме на клиентите да получат техни собствени уникални облекла, дори колекционерски.“

Всички BAPE тениски са изработени от супер фин бял памук, с възможност за избор на дванадесет емблематични BAPE камуфлажни модела, цветове, букви и цифри. Тениските за възрастни се продават на дребно за 100 лири, а детските са по 70.

А тук вижте видео на един от щандовете за печат на уникални тениски. Видеото показва, че печатът се прави с принтер за трансферен печат с марката Epson.

 

Написа: Мария Шабанска
Източник: www.largeformatreview.com

Интернет портал за печатни технологии.