Индустриално решение за директен печат върху текстил от Epson

518
Индустриално решение за директен печат върху текстил от Epson

Новият Epson SureColor F3070 предлага ниски разходи и висока надеждност, които позволяват производство на стотици персонализирани тениски всеки ден.

SureColor F3070 е проектиран, за да предложи висока производителност и ниски разходи за натоварена производствена среда. Принтерът за директен печат върху текстил използва система с двойна инкджет глава и мастилници с голям обем. Това осигурява ниска цена и по-малко технологичен отпадък от системите с касети на компанията. Машината има нова система за настройка на височината на главата спрямо дебелината на дрехата и лесна поддръжка, която увеличава производството и времето на готовност.

Epson SureColor F3070Машината е подходяща за цифров печат на персонализирани изображения върху облекла на различни материали като памук, лен и Rayon. SureColor F3070 цели да отговори на увеличеното търсене на уникални, персонализирани облекла. Печатът използва нова двойна 2,6-инчова PrecisionCore глава за висококачествен печат с производствени скорости.

Машината печата с едно преминаване, пълноцветно и с бяло мастило. Системата е оборудвана първата система с мастилници с голям обем, интегрирана в принтер за директен печат върху текстил на Epson. Тя съдържа 1,5 литра мастило за основните цветове и 3 литра за бялото. Това позволява по-рядко зареждане, по-ниски разходи за експлоатация и по-малко отпадък.

Първата автоматична система за автоматична настройка на височината на главата на базата на дебелината и материята на дрехата позволява оптимално качество на печат без намеса на оператора. Това позволява лесно преминаване от тънки тениски към дебели дрехи без загуба на време за настройка. SureColor F3070 включва надеждна транспортна система на главата, проектирана за години експлоатация. Тя включват елементи, които могат да бъдат подменяни от оператора и поддръжката е максимално бърза и лесна.


Детайли за SureColor F3070

  • PrecisionCore технология на главата – 16000 дюзи за високо качество при производствени скорости.
  • Система с мастилници с голям обем, за по-големи интервали между презареждането и по-ниска себестойност.
  • Epson UltraChrome DG мастила – устойчиви, с живи цветове и безопасни, отлично цветовъзпроизвеждане.
  • Автоматична настройка на главите – оптимизация на базата на дебелината на дрехите, за високо качество на печат без човешка намеса.
  • Ниски разходи, кратко време за поддръжка, достъпни препарати за почистване на каналите и главата.
  • Бързо зареждане за висока производителност – новата система прави процеса по-бърз и ефективен.
  • Интуитивен, лесен за учене работен процес – обновеният Epson Garment Creator Software, за macOS и Windows включва модул за пресмятане на разходите, текстови инструменти и инструменти за автоматизация.

Източник: epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.