EPSON представя SureColor SC-V7000 плоскопечатен UV LED принтер

542
EPSON представя SureColor SC-V7000 плоскопечатен UV LED принтер

FACTOR.BG вече може да обяви, че Epson разширява портфолиото си с UV-LED принтер, насочен към висококачествения сегмент на печата за външна реклама, POS, интериорен дизайн и дори фотографски печат.

 

SureColor SC-V7000

 

Основни приоритети при проектирането са били висока производителност, безкомпромисно качество и бърза възвръщаемост на инвестицията за закупуване на машината. Очаква се принтерът да излезе на Европейския пазар в края на 2020 година или първите месеци на 2021 година. Разработени са оригинални UV мастила в 10 цвята – Прозрачен лак, Бяло, Сиво, Червено, CMYK, LC, LM. Лакът позволява създаването на отпечатъци със специални ефекти, като частично / избирателно / спот лакиране, тактилни ефекти, текстури и т.н.

Бялото мастило е необходимо, когато се печата на цветна основа. Сивото мастило подобрява значително неутралността на сивите области в изображенията, особено при черно-бели фотографски изображения и дизайнерски проекти, освен това намалява разхода на мастило, защото вместо да използва комбинация от Циан, Магента, Жълто, Светъл циан и Светла магента, при отпечатването на неутрални сиви тонове, просто използва само Сиво мастило. Освен икономиите, това позволява по-малко натрупване на мастило в тези области, което натрупване може да причини проблеми с полимеризацията или със задържането на мастилото към основата за печат.

Червеното мастило позволява да се отпечатват ярки и чисти червени тонове, непостижими при комбинации на Магента и Жълто. Икономически то допринася за намаляване на себестйността, защото в класическия случай на рекламен печат, изобилстващ от червени лога и фонове, вместо да се наслагват 100% Магента и 100% Жълто, използваме почти наполовина по-малко мастило – само 100% Червено. Светлият циан и Светлата магента подобряват значително качеството на печата в по-светлите нюанси, намалявайки зърнистостта, особено в тоновете на кожата.

 

 

Стандартно принтерът е оборудван с 4-зонова вакуумна система, йонизатор и пасерни щифтове – екстри, които улесняват работата и подобряват производителността. RIP софтуерът Epson Edge Print също е включен в комплекта, за да се осигури надеждно и интуитивно системно решение от един доставчик, без размиване на отговорността.

Epson SureColor SC-V7000 е проектиран за качествен печат върху плексиглас, поликарбонат, ПВЦ, алуминий и други метали, дибонд / еталбонд, полиестер, пенопласти, стиропор, полистирол, дърво, камък и много други. Максималната дебелина на материала, върху който ще се печата, може да бъде до 8 см, а максималната ширина и дължина са 2,50 m x 1,25 m.

Уникалното в тази машина е, че срещу достъпна първоначална инвестиция осигурява ниска себестойност на продукцията, голяма гъвкавост и продуктивност, при това с качество, което е доста над стандартния UV печат. Всички специални цветове мастило, лак и бяло, се печатат едновременно с изображението, затова използването им не изисква компромис със скоростта.

Както за всеки нов модел принтер, в първия момент, когато V7000 е достъпен за поръчка, FACTOR.BG ще закупи и инсталира демонстрационна машина в шоурума в София, на ул. Раковска или в демо-центъра в Асеновград, според техническите особености. Така всеки, обмислящ инвестиция в UV принтер, ще може да се запознае на живо с машината и да вземе информирано решение, дали тя отговаря на изискванията му.

За повече информация:
factor.bg

Екипът на FACTOR.BG

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.