Нова високоскоростна UV дигитална машина за етикети от Epson

241
Нова високоскоростна UV дигитална машина за етикети от Epson

Epson SurePress L-6534VW предлага UV LED технология предлага високоскоростен печат на етикети и опаковки, включително на материали за флексо печат. Скоростта ѝ е до 55 метра в минута (33 метра в режим с високо качество).

дигитална машина за етикети от EpsonSurePress L-6534VW включва стандартно всички функции, необходими за цифрово производство на етикети, включително Corona Treater, бяло мастило, цифров лак и допълнителен модул за UV сушене. Главите, мастилата, LED лампите за сушене и контролната система са разработени и поддържани от Epson. Машината отговаря на изискванията за контакт с хранителни продукти.

 

Възможностите ѝвключват:

  • PrecisionCore Linehead: високоскоростен печат с едно преминаване, за постигане на изключително качество и издръжливост. Цифрова система за следене се грижи за високата производителност чрез технология за автоматично следене и управление на дюзите.
  • Дигитален лак – гланцов или матов ефект, който може да бъде приложен към целия етикет. Добавяне на акценти чрез частично гланцово или матово лакиране.
  • Подаване на материала за печат: система с централен барабан подава медията с изключителна прецизност, за постигане на прецизен регистър на цветовете и намаляване на температурното разширение или свиване на материала. Това позволява използване на медии за флексо печат без предварителна обработка.
  • LED UV мастила: бързосъхнещи UV мастила помагат за увеличаване на производителността и предлагат изключителна устойчивост на атмосферни условия, надраскван, химически агенти и вода. LED светлинния източник пести пространство и използва малко енергия, което позволява печат на термочувствителни материали.
  • Бяло мастило с различни методи на прилагане върху прозрачно и метализирано фолио.
  • Променлива ширина на печат – поддръжка на роли с ширина от 8 до 33 cm. и дебелина 0.32 mm.
  • Увеличена производителност: поддръжката на главите по време на смяната е автоматизирана, ръчното почистване отнема кратък интервал след приключване на работата.

Решението се предлага и като надстройване на SurePress L-6034VW.

Източник: epson.com
Текста написа: Мартин Новев

Полезно: Вижте фирми в България, предлагащи машини за дигитален печат на етикети. Това е списък с търговски фирми предлагащи машини и консумативи за дигитален печат на етикети на рола, предназначени за малки, средни и големи тиражи.

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.