FACTOR.BG вече е единствен дистрибутор на EPSON за всички солвентни принтери

4971
Spread the love
След 5 годишно сътрудничество и неоспорими успехи в популяризирането на марката Epson на професионалния пазар в България, японската компания препотвърди доверието си към FACTOR.BG и посочи фирмата за единствен дистрибутор на новото направление Signage в продуктовата си гама за професионалисти.
Статистиката сочи, че до момента FACTOR.BG са продали повечепринтери Stylus Pro, отколкото всички други партньори на Epson вБългария, взети заедно, в цялата история на марката у нас!

Успехите в областта на професионалния Фото и Файн-Арт печат савпечатляващи – макар в момента да не съществува официална статистика иданни за пазарния дял на марките, достатъчно е да се посети произволнофото-студио или фото-форум, за да се потвърди, че Epson Stylus Pro ебезапелационния лидер на този пазар. Отличните експлоатационни качестваи невероятния фото-печат, който предлагат принтерите Epson Stylus Proса основната причина за тази доминация. Заслугата на FACTOR.BGе, че направи тези машини достъпни и популярни, осигури стабилен и бързсъпорт и сервиз от първа ръка, чрез фирмени специалисти.

Стратегията на FACTOR.BG за спечелване на пазарендял за SureColor SC30610 включва изграждане на дилърска мрежа в цялатастрана, партньорства с фирмите, доставящи медии, обособяване наспециален мобилен екип за незабавна техническа поддръжка, периодичнитехнически обучения и бизнес-семинари за собствениците на принтери.

Разбира се, конкуренцията е сериозна. Но предвид технологичнитепредимства, които Epson има пред Mutoh, Roland и Mimaki, както и предмногобройните китайски „клонинги“, шансовете за успех са налице. Ясное, че Epson, която произвежда ключовия компонент – печатащата глава -за всеки всеки еко-, лайт- или майлд- солвентен принтер на конкурентитеот посочените по-горе фирми, няма да предложи нищо друго, освеннай-доброто, за всеки свой принтер, за всеки свой клиент.

Продуктите, с които FACTOR.BG започва дистрибуторскитеси отношения с Epson в LFP Signage сегмента са два.

Epson Stylus Pro GS6000 постави началото на експанзията на Epson врекламния солвентен печат с непостижимо за конкурентите качество напечат, елементарна поддръжка, съпоставима с поддръжката на обикновенофисен принтер, безопасни за здравето мастила, дори и в офисна средабез принудителна вентилация, достъпна цена на консумативите, специални“production“ програми за тези, които печатат много и се борят за нискасебестойност, и не на последно място, с надеждна хардуерна платформа.

Все още този принтер е предпочитан избор за студиата за печат, коитопоставят като основен приоритет качеството, но и не пренебрегватсебестойността. Хубавото е, че с времето той стана и много по-достъпен,а в настоящия момент в България всяка по-голяма първоначалнатаинвестиция, в каквато и да е техника, представлява сериозен проблем!

За сериозен солвентен принтер, с добра производителност и перфектнокачество на печат с ширина 162 см, специалната цена от 8980 Евро безДДС превръща GS6000 в достъпна необходимост за всяка сериозна рекламнафирма, а дори и за стартиращи бизнеси. За подобна сума други фирмипредлагат принтери, които приличат на детски играчки!

Безспорно е, че цената на машината не е най-важното, по-важни санейните качества да генерира печалба за собственика си. В случая тезикачества изобщо не се поставят под въпрос – този принтер е единистински „Универсален войник“. Транспаранти от винил, каст фолио забрендиране на автомобили, POS диспеи, задно осветени реклами,стикерчета с размер на буквите под 1мм, фото-тапети, постери, X-банери,Roll-Up и Pop-Up банери, soft signage от текстил, витринни декорации,репродукции върху артистични медии и канава (канаваца), фотографскиизложби на фото-хартия, за галерия или на обикновено PVC фолио за мостапред НДК – GS6000 е перфектен за всичко!

Съществува обаче една друга група клиенти, които искат добро качество,безопасност на мастилата и висока скорост на печат, но себестойността еосновен приоритет. Техните нужди адресира Epson с новия SureColorSC30610.

Той предлага уникална комбинация от:

  • изключително достъпна първоначална инвестиция
  • висока скорост на печат – от 7.3 кв.м./час за перфектнокачество, до 29.4 кв.м. за продаваемо качество при печат на банери ивсякаква външна реклама
  • безопасни за здравето на персонала и клиентите мастила, беззнак ВРЕДНО на опаковката и без канцерогенен никел в състава
  • гарантирана устойчивост от 3 г. на външни условия безламинация
  • изключително изгодна цена на мастилата – 84 Eвро без ДДС,за касета от 700 мл. Това означава себстойност мастило от около 1,30Евро на кв.м. при печат на снимка с наситени цветове на цялата площ!

Важни качества са и лекотата на обслужване и зареждане на медия от единоператор, намалените енергийни разходи, поради отпадане напринудителната вентилация в работното помещение, прецизно изграденатаконструкция на машината, заварена от роботи, автоматизацията на многотестови процедури … списъкът може да бъде продължен още доста!

Първите два броя принтери SureColors SC30610 се очаква да пристигнат вБългария около средата на юни и са предназначени за демо-центърана FACTOR.BGи за евентуален демо-партньор.

Демо-партньорите са част от стратегията на FACTOR.BGза осигуряване на демонстрационни машини на много места в страната.Демо-партньорите могат да закупят по един Epson SureColor SC30610 напреференциална цена и да гo използват за печат на продукция, но сеангажират да осигурят подходящи условия за презентиране на машинатапред евентуални клиенти от съответния регион. Във всяко друго отношениедемо-партньорът е равнопоставен на останалите клиенти на FACTOR.BGи не се ползва с преференциални цени за консумативи – нещо, което бинарушило принципите на лоялната конкуренция.

За повече информация относно принтерите или възможностите запартньорство можете да се свържете с екипа на FACTOR.BG:
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738700

Биографична информация