FACTOR.BG на Фотоваканция 2013

2490
Spread the love

Какъв е смисълът на работата, ако няма купон? Какъв е смисълът на парите, ако не можем да си купим време за нещата, които обичаме да правим?

Екипът на FACTOR.BG (или по-точно тази част от екипа, която се уреди) Фотоваканция е перфектното събитие – комбинация от работа и удоволствия.

Срещи с приятели, нови бизнес възможности, демонстрации на интересни нови продукти, нови запознанства и незабравими вечери.
А, да и време за фотография!

Да, нашият допир с фотографията е много повече не откъм страната на фотокамерата, а откъм страната на принтерите, които превръщат имагинерните битове информация в парченца изкуство от реалния свят. Но това не ни пречи, тази едностранчивост не ни ограничава. Така имаме възможност да се докоснем до идеите и визията на толкова много автори наведнъж, от първа ръка.

Ние смятаме, че презентацията е половината от крайния резултат. Една фотография трябва да въздейства на зрителя така, както е замислена от автора. Всеки компромис означава подценяване на зрителя и на автора. Понякога самите автори правят компромиси с начина, по който представят своята работа. Това е тяхно право на избор. Ние нямаме това право. Нашата мисия е да култивираме критерии за визуално съвършенство, поне от гледна точка на техническото изпълнение на печата.

За да дадем възможност на всеки, който е изкушен от фотографията, да разбере как биха могли да изглеждат в реалния свят неговите снимки, ние и тази година, благодарение на сътрудничеството с организаторите на Фотоваканция, имаме възможност да изградим ПРИНТ ЦЕНТЪР на световно ниво.

За да демонстрираме, че фотографията може да бъде както чисто естетско, така и комерсиално (в добрия смисъл) занимание, чийто краен продукт може да бъде под контрола на самия автор – от началото до края, ние решихме да разширим обхвата от технологии, представени в Принт-центъра:

– Професионален клас широкоформатни принтери Epson Stylus Pro с мастила Epson UltraChrome HDR – това е висшата форма на фотографски печат без компромиси в качеството, в комбинация с изключителна дълготрайност и добра цена на консумативите. Преди някой да започва спор дали печатните технологии са достойни да заместят химическите фотокопирни процеси, добре е да посети принт центъра, да донесе свой файл и да се запознае лично с Epson Stylus Pro 4900.

inline_542_https://printguide.info/images/Epson_SP4900.jpg

Epson L800 – първият фотопритнер от Epson с фабрично интегрирана система за допълване с мастило, гарантиращ разход за мастило под 5 стотинки с ДДС за отпечатване на снимка с размери 10/15 см. Този принтер промени изоснови начина, по който фотостудията правят снимки. Химическите минилабове се превърнаха в динозаври. Гъвкавостта да се печата върху разнообразни хартии, пренебрежимата себестойност на мастилото, достъпната цена на принтера, безвредността за здравето, нищожната консумация на енергия, малкият размер, безпроблемната работа и елементарна поддръжка, високото качество на печат – неразличимо от това на минилаб, дори превъзхождащо, както и невероятната надеждност – вече има принтери, напечатали над 64000 снимки, превърнаха този модел в абсолютен бестселър в България. Няколко от тези машини ще бъдат на разположение на участниците, в Принт-центъра на FACTOR.BG, по време на Фотоваканция. А за всички акредитирани ще има и фото-конкурс „Усмивка на щипка“, снимките за който ще се печатат на Epson L800.
По време на Фотоваканция ще има специални бонуси за всеки, запупил принтер Epson L800!

inline_895_https://printguide.info/images/epsonl800.jpg

Сублимационни принтери RICOH 3110 SubliJet-R (формат А4) и RICOH 7100 SubliJet-R (A3) – новата вълна в desk-top формата при сублимационния печат. В миналото за тази цел се ползваха малки домашни и офисни принтерчета Epson, с присадени рефилни системи и мастила за сублимация, китайско прозиводство. И макар надценките да оправдаваха донякъде мъката, всеки, работил с такава система ще потвърди, че те бяха кошмарът на фотостудиото – непрекъснати запушвания, промивания, дефектна продукция, напрежение и изнервени клиенти, мастило навсякъде, ръкавици до лактите. И ако си позволи някой да не използва системата за 5-10 дни – тотална щета (терминът е от застрахователния бизнес)!

Какво е различното при RICOH SubliJet-R принтерите:
– пълна гаранция една година, включително печатащата глава!
– предвидими резултати – заради постоянното качество и цветове на мастилата
– лесно обучение и интуитивна работа – специалният PowerDriver се грижи за всичко, само отваряте файла и избирате PRINT
– абсолютно безпроблемна система – може да отидете на почивка за 2-3 седмици, като се върнете, просто включете притнера и работете!
– мастило в херметични касети – елиминират се утаявания, седиментации, замърсявания, въздушни мехурчета и бактерии, чиито колонии могат да предизвикат декомпозиране на мастилото и непоправими запушвания
– оборотни принтери от FACTOR.BG, в случай, че токов удар или непредвиден проблем повредят принтера Ви
– ниски разходи за поддръжка – всяка капка мастило отива там, където и е мястото. Гел мастилата са над 3 пъти по-покривни от течните китайски мастила и са оптимизирани да работят с главите RICOH. Край на ежедневните почиствания и промивания, вече знаете, че с един комплект мастила ще отпечатате поне 400 листа А4, а има случаи, при които бройката е много по-голяма!
– ако търсите дори по-ниска себестойност, изберете RICOH 7100 SubliJet-R – този модел, освен че работи с хартия до формат А3, може да използва и голямоформатни касети с мастило, при което разхода пада с 40%!

Трансферни принтери с мастила и медии за декорация на бели и светли памучни облекла – RICOH 3110 ChromaBlast-R (формат А4) и RICOH 7100 ChromaBlast-R (формат А3 и възможност за позлване на касети с голям обем, за 40% по-ниски разходи за мастило) – ярки, фотореалистични трансфери върху естествени и смесени тъкани, устойчиви на пране, с почти недоловим „опип“ на трансферираното изображение.

Мастила и трансферните хартии ChromaBlast са разработени за работа „в екип“ и специално за принтерите RICOH. След отпечатване на вашата снимка, мастилото изсъхва за секунди и трансферът върху фланелката може да се направи. И макар трансферната хартия да прехвърля върху плата лепило от цялата си площ, кръстосани връзки между лепилото и текстила се получават само на местата, където има капчици мастило – всичко останало пада след първото пране, остава само изображението!

На пипане този вид трансфер няма нищо общо с обичайните инк-джет трансфери за текстил – при ChromaBlast-R тесктилът остава мек и дишащ, дори и ако изображението покрива голяма площ от дрехата.

Ако желаете да добавите и отпечатване на снимки върху бели или светлооцветени фланелки, към списъка с Вашите фото-услуги, RICOH ChromaBlast-R е най-достъпната и същвременно гарантираща професионално качество и устойчивост на пране технология.

inline_138_http://www.sawgrassink.com/images/consumer_division/cotton_transfer_solutions/chromablastr/ChromaBlastR-Header.jpg

Принтери OKI с бял тонер – едно елегантно решение за трансферен печат не само върху тъмен текстил, но и върху всякакви други цветни повърхности. Заедно с трансферните материали FOREVER, на които FACTOR.BG е официален вносител, възможностите да обогатите асортимента на предлаганите от Вашето судио услуги, стават наистина много!

Термо-трансферни материали FOREVER – независимо дали използвате мастиленоструен, лазерен или сублимационен принтер, FOREVER има материали, които ще Ви позволят да трансферирате изображения върху текстил и различни други материали. Доказано немско качество!

OPUS METALBIND – най-лесната за използване, здрава и достъпна система за твърда подвързия на фотоалбуми, фотокниги, менюта, дипломни работи, отчети, каталози, дори картели от мостри с необичайни за подвързване материали – текстил, пластмасови материали, кожи и т.н. Възможност за персонализация на кориците, без повреждане на листовете при подвързване, възможност за подмяна и добавяне на листове в готов албум. Заповядайте на Фотоваканция, за да видите как се прави албум с твърди корици за 2-3 минути.

Сублимационни материали ChromaLuxe/Unisub – да разполагате със сублимационен принтер е важно, но още по-важно е какви продукти ще предлагате на своите клиенти. Фотопанели – стенни и настолни, часовници, баджове, табелки за врати, багаж, бюро или машини, пъзели, подложки за чаши, плакети за награди, метални бели дъски, магнитни дъски, клипбордове, орнаменти, фоторамки … над 100 различни артикула!

Специалните сублимационни протектори за смартфони са една нова и доходоносна ниша за студиата, занимаващи се със сублимация – не пропускайте да ги видите на живо!

Специални условия за нови клиенти – мострени цени -50%, безплатни витрини!

– Чаши за сублимация, с гаранция на изображението 500 цикъла в миялна машина!

– 11 нови фото-медии KATANA:
– Double-sided Premium Luster/Luster
– Metallic Luster Premium
– Metallic Gloss Premium
– Raster Premium
– Budget Double-Sided Gloss/Gloss
– Chrome Gloss 130 gr.
– PhotoMatt Pro
– Wallpaper (тапет за мастила водна база)
– Canvas Bright White
– Canvas Natural White
– PhotoMatt Sticky (самозалепваща)

консултации и уговаряне на демонстрации на новите солвентни и сублимационни широкоформатни принтери Epson SureColor S И F серии. Каквито и да са Вашите нужди в областта на рекламния и текстилен печат, ние имаме подходящо решение, съчетаващо достъпност, качество, надеждност и рентабилност!

Предвидили сме подаръци и за всички акредитирани участници във Фотоваканция!
Толкова много причини да посетите Принт-центъра на FACTOR.BG на Фотоваканция!
Ще се разваме да се срещнем – отново или за пръв път!

Екипът на FACTOR.BG
Photovacation2013

Биографична информация