FACTOR.BG представя новият Epson SureColor S40610 – The Moneymaker

1698
FACTOR.BG представя новият Epson SureColor S40610 – The Moneymaker

Epson вече извоюва позиции в солвентния печат и знае, че за вашия бизнес е важна печалбата. Новият SureColor S-40 идва, за да ви донесе повече печалби.

Epson SureColor S40610

 

Първото нещо, което ме впечатли при представянето на новия принтер в Германия, беше вниманието, което специалистите от Epson – Япония са отделили на отзивите и препоръките на потребителите, при проектирането на новата машина.

Новият SureColor S-40 не в революционна новост. Но при него еволюцията е навсякъде. Всичко, което някога сме коментирали с клиенти, всичко което сме си мислили, че може да се направи по-добре – направено е!

 

Epson SureColor S40610

Фокусът при проектирането на принтера е върху качеството, лекотата на обслужване, безпроблемната работа, ниските разходи на кв.м. отпечатана продукция и постоянното високо качество.

След успехът, който Epson отбеляза при навлизането на солвентния пазар, с многобройните инсталации и надеждно работещи машини, логичната следваща стъпка на компанията, водена от Kaizen идеологията за постоянно и всеобхватно подобрение на всеки детайл и аспект от работата, беше да се вслуша в мнението на дистрибуторите, клиентите и сервизните специалисти.

Целта е ясна – за да продължи успешното пазарно навлизане, продуктите на фирмата трябва да решават всеки проблем, който стои пред ползвателите им, в борбата за по-висока ефективност и производителност, за осигуряване на конкуренти предимства, повече печалба и по-бърза възвръщаемост на инвестицията.

Защо ние от FACTOR.BG смятаме, че новият Epson SureColor S40 заслужава името The Moneymaker?
Какво всъщност дефинира една технология/машина като рентабилна?

На първо място по забележимост, макар и не по важност, това е цената на първоначалната инвестиция.
На един динамичен пазар, когато конкуренцията се стреми да предложи все по-евтини решения, цената на първоначалната инвестиция е първото, което потенциалният клиент взема под внимание.

Разбира се, ниската цена не гарантира нищо друго, освен по-лесно придобиване на машината. Има още доста фактори, които ще бъдат засегнати по-долу.
Но в Epson не подценяват значението, което има аргументът „достъпна инвестиция“, дори напротив – за да подчертаят важността, което всеки
отделен клиент има за успешното пазарно навлизане, те са се погрижили новият Epson SureColor S40 да бъде най-ценово конкурентната машина на пазара.
FACTOR.BG гарантира, че може да предложи най-ниската цена за този клас машини, като в много от случаите това е комбинирано и със значително превъзходство по технически параметри и/или качество.

За този модел принтер е валидна „Гаранция за най-ниска цена“.

Друг важен параметър, влияещ пряко върху рентабилността на машината и бързата възвръщаемост на инвестицията, това е себестойността на отпечатаната продукция.

Себестойността зависи от няколко елемента:
1. Лесно пускане в експлоатация – тук е направено доста! Стендът на машината е значително усилен, фабрично са направени настройките за успоредност на подаваща и поемаща система за медията, с печатната равнина. При инсталацията се изисква съвсем бегло нивелиране (за което има вграден нивелиращ инструмент), поставяне и фиксиране на тялото на принтера на стенда, свързване на подаваща и поемаща система и никакви настройки на паралелност! Освен това, новият принтер може да мине през всяка нормална врата, благодарение на сгъващия се преден нагревател – едно голямо удобство при внасяне или преместване на машината. Зареждането с мастило е изцяло автоматизирана процедура, която специалистът от FACTOR.BG извършва за броени минути, след което принтерът е готов за ползване. Спестеното време е спестени пари!

2. Лесно обучение на оператор и внедряване в работния поток – базовото обучение на оператора е безплатно и се извършва при инсталацията, от специалист на FACTOR.BG. Ако операторът е имал някаква представа от работа със солвентен притнер, той може да започне реална работа само 2-3 часа след сглобяването на машината. Ако кандидат-операторът няма изобщо никакъв опит, ние имаме ангажимент да осигурим по-задълбочено обучение, в рамките на един работен ден допълнително, след деня на инсталацията, за да сме сигурни, че сте започнали да изпълнявате първите си поръчки още под надзора на нашия специалист.
Възможността да се обучи оператор, който е начинаещ, осигуравя икономия от заплати на висококвалифициран специалист и независимост на собственика на машината от капризите на персонала – нещо безценно в днешно време.

 

Epson SureColor S40610

3. Лесната и надеждна експлоатация – има голямо значение, дали една машина просто работи или над нея трябва непрекъснато да се „врачува“ – почиствания, настройки, профилирания, грешки, засядане/усукване на хартия…
Автоматизирана система за подаване на медията с прецизен контрол на обтягането – (AD-ATC) advanced auto-tension control system, има грижата да придвижва медията при печат с постоянна стъпка, независимо дали е в началото, средата или края на ролката, независимо колко тежка е самата ролка.
– Изцяло е преработена и транспортната система на самата печатна област – диаметърът на фрикционния вал е увеличен неколкократно, което е позволило едновременно да се намали натиска върху медията, за да се избегнат дефекти, и в същия момент да се подобри сцеплението с водещия вал многократно! Предвидени са антистатични покрития на ролките и обтягащия вал. Транспортният механизъм може да се накланя, за да компенсира измествания на печатния материал. Нещо повече – системата за водене на медията е толкова интелигентна, че сама изправя нарочно усуканата при поставянето медия! На пазара няма друг принтер, в този продуктов клас, който може да предложи подобно ниво на стабилност при транспортирането и печата на медията. А това е един от основните фактори за подобряване ефективността на работа – по-малко измествания и по-равномерната стъпка на водене означават по-малко бракувана продукция и препечатвания, съответно директно повишаване на печалбата.
Почистващият „wiper blade“ – гуменото ракелче, което избърсва повърхността на главата при автоматично почистване, вече е заменено с ролка от текстилен материал, напоена е почистваща течност, което нежно отстранява засъхнало мастило и всички попаднали външни замърсители от повърхността на печатащата глава, след което се пренавива, без да се използва повторно същият участък. Така, за разлика от почистващият блейд, няма никакъв шанс стари замърсители да попаднат отново по главата или в дюзите. Топва спестява много време за почистващи процедури, както и много пропиляно мастило, а резултатът е повишена надеждност и продуктивност, повишено качество и по-добра печалба.
– Монтирана е защитна пластина на печатащата глава, която осигурява допълнителна защита при контакт на главата с медията, при гънки, усукване и засядане в принтера. Това е директна икономия от ремонти и спестено време от престой на машината.
– За пръв път от производителите на RIP софтуер е изискано да се използва приоритетно фирмената технология на Epson Precision Dot™, която осигурява възможно най-качественото растеризиране на файловете, за максимална детайлност на изображението, плавни преходи и наситени цветове, плюс предимството на фирмената Micro Weaving технология за премахване на бендинг-ефекта при медии, които разливат повече. За да улесни допълнително клиентите, Epson стартира свой уеб-сървър, достъпен от всяка точка на света, на който се качват всички налични профили и настройки за медии, което позволява да се зареждат на клиентския компютър с няколко клика!
– ако се използва медия, която е нова и няма изготвени настройки за нея, принтерът разполага с функция “Auto Media Adjust”, която автоматично прави всичко нужно, за да се настрои оптималното водене на материала.
– Въведена е система за вътрешна филтрация на прашинките и мастилената мъгла, която многократно подобрява надеждността на процесите при печат – всички енкодери се запазват чисти, също и главата.

 

Epson SureColor S40610

Обслужването на машината е сведено до веднъж месечно, за около 10-тина минути ( в зависимост от натоварването и условията в помещението), което е сериозно постижение за солвентен принтер.
– Сертифицираните от Epson специалисти на FACTOR.BG осигуряват реакция в случай на сервизен проблем, в рамките на следващия работен ден (типично) или деня след него. Обученията им се провеждат в Германия, в сервизния център на Epson в Meebusch, а резервни части има винаги на склад.
FACTOR.BG разполага и със собствени демонстрационни машини, което дава възможност за репродуциране на клиентски проблеми и дистанционното им отстраняване, както и за предоставяне на оборотна машина при специални случаи.

4. Цената на мастилото – най-новото поколение солвентно мастило, с висока пигментация, сертификати за безопасност и опаковано в херметични касети от по 700 мл, се предлага на уникалната цена от 70 Евро без ДДС за касета! Забравете за рефилни системи, наливни мастила и всички свързани с това главоболия. На цената на „качествено“ (?!) рефилно мастила, имате възможността да ползвате всички предимства на оригиналните мастила – стриктен контрол на качеството, винаги постоянни цветове и характеристики, устойчивост на открито 3 години, безвредност за оператора, без нужда от специална вентилация, възможност дори за работа в офисна среда, отпадане на проблеми със запушвания и смени на скъпи печатащи глави.
Разходът на оригинално мастило, за изображение с наситени цветове, покриващо цялата площ е в рамките на 2 лева на квадратен метър!

 

Epson SureColor S40610

5. С новите бързосъхнещи мастила UltraChrome® GS3, можете да ламинирате и монтирате на същия ден, плащайки 5 и повече пъти по-нискък разход на електроенергия, в сравнение с латексовите принтери! 

 

6. Epson е синоним на високо японско качество и надеждност. За да подчертае върховите качества и надеждност на своите продукти, както и отношението си към всеки отделен клиент, Epson предоставя ДВУГОДИШНА ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ за всички свои солвентни принтери. Всичко, включително и печатащите глави, се покриват изцяло от гаранцията, гарантирайки ви спокойствие за вашата инвестиция и възможност да се фокусирате в развитието на вашия бизнес, оставяйки всички технически въпроси на нас. Гаранцията може да бъде удължена до 5 години общо, с доплащане!

Георги Чакъров
FACTOR.BG

За информация и поръчки:
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738700

Техническите данни накратко:
––––––––––––––––––
Мастило:
– Брой цветове – 4, CMYK
– Тип мастило – пигментно солвентно мастило Epson UltraChrome® GS3
– Опаковка на мастилото – херметично запечатани касети по 700 мл.
– Срок на съхранение на мастилото – 2 години
– Препоръчителен период на използване, след поставяне в принтера – 6 месеца

Печатаща глава:
– 1 бр.
– технология – PrecisionCore™ TFP
– 8 канала по 360 дюзи на канал
– 2 канала на цвят = 720 дюзи на цвят
– Минимален размер на капката – 4,2 pl
– VSD технология с вариращ размер на капката

Печатни медии:
– Максимална ширина на медията – 64″ или 162,56 см
– Минимална ширина на медията – 12″ или 30,5 см
– Дебелина – 0,1 до 1 мм

Максимални скорости на печат, при продаваемо качество на отпечатъка:
– Винилни банери (режим Продукция) – 20 кв.м. / час
– Винилни банери (режим Качество) – 15,8 кв.м. / час
– PVC фолио (режим Продукция) – 15,8 кв.м. / час
– PVC фолио (режим Качество) – 13 кв.м. / час

Размери: 2.620‎ x 1.090 x 1.338 mm (Ширина x Дълбочина x Височина)

Тегло: 279 кг.

Електрическа мощност:
– Пълно натоварване – 480 W
– Икономичен режим – 330 W
– Standby – 12 W
– Power Off – 1,5 W

Окомплектовка при доставка:
– Принтер
– Пълен комплект касети мастило по 700 мл
– Автоматизирана система за подаване на медията с прецизен контрол на обтягането – advanced auto-tension control (AD-ATC) system
– Автоматизирана система за навиване на отпечатаната медия (Take-In), с възможност за навиване с печата навън или навътре, с обтягащ вал

Интернет портал за печатни технологии.