KEEP CALM AND PRINT TEXTILE

874
KEEP CALM AND PRINT TEXTILE

FACTOR.BG ще фокусира представянето си на COPI’S 2018 върху текстилния печат – DTG и Сублимация.

KEEP CALM AND PRINT TEXTILE

 

Времената са различни – вече не е нужно да се обяснява какво е директен дигитален печат върху памучен текстил или какво е сублимация върху полиестерен текстил. Хората, които сега обмислят инвестиция в такива машини, се интересуват от детайлите – надеждност, рентабилност, предвидимост на резултатите, качество и скорост на печат при реална продукция, простота на използването и обслужването, дълговечност и перспективност на оборудването, възвръщаемост на вложените средства, мащабируемост на производителността, обучение и обслужване.

Сега не е времето на импулсивните решения и прибързаните покупки, мотивирани от идеята „Аз да съм първия в града, който има такава машина“. Сега вече е ясно, че трябва да си по-интересен, по-качествен, по-бърз, по-гъвкав, по-отзивчив, по-конкурентен. Сега е времето на хората, които вземат мотивирани решения, за да могат да се концентрират след това спокойно в работата си и да произвеждат продукта си, вместо да „гасят пожари“ и да са постоянно на ръба на провала, заради дребна икономия, направена в неподходящ момент.

Сега, когато се приема за съвсем нормално кафето в любимото бистро да струва 1-2 лева, а недостигът на квалифицирани кадри расте пропорционално със заплатите и стандарта на живот – сега е важно да се запази спокойствие и да се инвестира с мисъл за бъдещето на бизнеса.

KEEP CALM AND PRINT T-SHIRTS

FACTOR.BG повече от 10 години отстоява неотклонно позицията си на тотален лидер по броя на инсталирани системи за директен дигитален печат върху текстил. Нещо повече, броят на доставените от фирмата машини е в пъти по-голям от общия брой на инсталациите на всички останали доставчици на подобни решения в България, от ниво DIY от Китай, до топ-клас системи.

На изложението COPI’S FACTOR.BG ще представи официално новия Epson SureColor F2100 – еволюцията на DTG бестселъра на EpsonSureColor F2000.
В световен мащаб машината беше посрещната с огромен интерес не защото е революционна, а напротив – защото тя надгражда върху нещо проверено и доказано качествено. Красотата е в детайлите – така е и при SureColor F2100. Всички модификации са насочени към подобряване на качеството и скоростта, към намаляване на разходите и времето за поддръжка, към повишаване на надеждността.

Резултатът – броят предварително заявени принтери надхвърли производствените възможности на Epson и е цял късмет, че демо-машината ще бъде налична за демонстрации за COPI’S и са осигурени 4 бройки за свободна продажба по време на изложението, извън предварително заявените.

KEEP CALM AND TRY SUBLIMATION

Пазарът за сублимационния текстилен печат се разраства постоянно и маржовете, на които се работи, съпоставени със средната квадратура за поръчка, правят инвестицията в сублимационен принтер далеч по-перспективна от инвестицията в солвентна машина или UV-flatbed. Но за много хора идеята за инвестиция в сублимационен принтер е притеснителна – заради очакванията за дизайнерски, предпечатарски и технологични проблеми и скъпа техническа поддръжка. Легендите за точното око, което трябва да има оператора, за да „нагласи цвета“, легендите за боядисаните от мастило ръце, заради постоянните промивки на мастилопроводи, дампери и запушващи се глави и постоянните разходи за сервиз – те са обезкуражили доста потенциални инвеститори.
Всъщност, легендите имат своите основания от времената, когато за сублимация се използваха солвентни принтери, на които се присаждаше рефилна система и чип-ресетери и се наливаха с мастила за индустриални машини.
Но от тези времена до сега, технологиите еволюираха впечатляващо и сублимационни принтери с добри характеристики се предлагат от различни фирми.

Epson влезе в сублимационния сегмент сравнително скоро – през 2012 година. Трудно и бавно, стъпка по стъпка, принтерите на японския технологичен гигант, част от корпорацията SEIKO, започнаха да намират своите собственици, започнаха да се доказват по единствения възможен начин – в ежедневната работа. За пръв път на пазара имаше принтер, проектиран специално за сублимация и произведен изцяло от една фирма – от печатащата глава, през интегралните схеми и механичните компоненти, до мастилото! Дори и днес няма друг производител на сублимационни принтери, разполагащ с технологичните ресурси и know-how, за да може да предложи толкова задълбочен и комплексен подход.

Шест години по-късно, тези първи машини все още работят! Моделите еволюираха, мастилата също, все повече процеси се автоматизират, цените стават все по-достъпни.

Но едно нещо не се променя – сублимационните принтери на Epson си остават най-безпроблемните и надеждни устройства, които собствениците им някога са използвали! Ден след ден печат без спиране, литър след литър мастило, палет след палет хартия – без запушвания, без драми, без спешен сервиз. Почти всички ремонти, които се правят, са планови ремонти, поради изчерпване на ресурса на дадени компоненти, след десетки хиляди квадратни метри продукция.

Персоналния подход на Epson при клиентите с индустриално натоварване е причина FACTOR.BG да спечели като клиенти някои от най-сериозните играчи на българския пазар. 100% от клиентите потвърждават пълно удовлетворение от качествата на машините и значителна част от тях са реинвестирали във една или няколко допълнителни машини.

Сублимационните принтери на EPSON покриват основните нужди на професионалния пазар – от достъпния и компактен (44″) SureColor F6200, през пълноформатния (64″) SureColor F7200, до високоскоростния SureColor F9200/9300.
На COPI“S 2018, на щанда на FACTOR.BG ще бъде и регионалният мениджър на Epson, с който могат да бъдат обсъдени по-мащабни проекти и по-специални изисквания.

Едно е сигурно – ако имате намерение да инвестирате в сублимационен принтер и изберете EPSON и FACTOR.BG,  можете да разчитате на технология от най-висока класа, надежден и компетентен технически съпорт.
Цените на мастило и хартията ще позволят да запазите спокойствие и на най-конкурентните пазари.

И още нещо – тези, които посетят COPI’S, със сигурност ще чуят фраза, с която други фирми рекламират своите DTG или сублимационни принтери – „Нашите принтери са с (най-новите) глави на Epson!“
При FACTOR.BG не само печатащите глави са на Epson (гарантирано най-новите), ами и всичко останало по машините, дори и мастилата!  😉

Независимо дали ви трябва принтер за фотография, солвентен печат, сублимация или директен печат върху текстил – Epson проектира и произвежда изцяло своите машини и консумативи, за да ви доставим решение, а не проблем!
Заповядайте на COPI’S (Sofia, Inter Expo Center, 02-04.10.2018) щанд B1, в зала 2, за да почувствате разликата.

KEEP CALM AND PRINT ON

Интернет портал за печатни технологии.