M&R пускат на пазара нов принтер за печат върху текстил

1762

M&R M-Link е мастиленоструен принтер за директен печат върху текстил, предназначен за печатници, шивашки ателиета и други.

 M&R M-Link

Новата машина може да печата върху тениски, суичъри и др. Максималният печатаем формат на M&R M-Link е 33х48см. Времето за печат върху бели тениски отнема между 15 и 45 секунди, а върху черни от 2 до 3 минути.
 
M&R M-Link използва за печат мастила на водна основа DuPont Artistri P3500 и е оборудван с 6 печатни глави – 2 за белите мастила и по една за CMYK мастилата. За да избегне утаяването на белия цвят, разработчиците са добавили система за циркулация на мастилата когато не се използват. Важно е да се отбележи наличието на системата Absolute Position Technology (APT), която в съчетание с контролера M-RIP осигурява високо качество на печат с икономично използване на мастилата.
 
M&R M-Link може да работи в три режима на печат:

  • Печат на бяла подложка в едната страна и сушене в обратната, печат в CMYK при следващото движение
  • Печат на бялата подложка при първия заход и печат в CMYK при връщането на главите
  • Печат с бяло и CMYK едновременно.

Последният режим е най-бърз. Магнитни фиксатори държат тъканта неподвижна, благодарение на което не е необходимо нанасянето на лепило върху плота.
 
Мастиленоструйният принтер може да се използва автономно или съвместно с други печатни машини на M&R като алуминиевия преносим плот е съвместим и с други машини на марката.
 
Източник: www.mrprint.com
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.