Възможно е HP да продадат подразделението си за печатни технологии в близките две години

1940

Целта на компанията е да стане производител на продукти с малък обем и висока добавена стойност

Може би HP ще се откажат от цялото си печатно подразделение през следващите две години, обявиха Мergermarket, като се позоваха на източници от индустрията. В момента оценената на 25 милиарда долара Imaging and Printing Group (IPG) не обявена за продажба. Според информацията, обаче енужно тя да бъде продадена, за да се осъществи трансформацията на HP в компания за корпоративни решения.

По-рано този месец изпълнителният директор на HP Léo Apotheker каза, че компанията обмисля бъдещето на подразделението си за компютърен хардуер, който осигурява почти една трета от приходите, но работи с малки маржове. Това може да доведе до продажбата му, тъй като продуктите на HP са позиционирани между по-евтините азиатски алтернативи и Apple, които заемат нишата с потребителски устройства от високия клас.

Mergermarket твърдят, че HP може би планират да продадат компютърния си бизнес и да запазят IPG за няколко години, докато трае този процес. Съществува възможност и PC подразделението на HP да стане самостоятелна компания. От корпорацията не са коментирали статията на Mergermarket.

При представянето на финансовите си резултатите си за тримесечието до 31-и юли, HP обявиха, че постъпленията им са намалели с 2% до 31,2 милиарда американски долара. Печатната дивизия на компанията е осигурила 6,1 милиарда долара от общо 31,2 милиарда нетни приходи, с 1% по-малко от същия период миналата година.


На снимката: Léo Apotheker

Източник: Мergermarket.com,
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.