Нова архитектура с дюзи с висока резолюция за мастиленоструйните преси на HP

1722
Нова архитектура с дюзи с висока резолюция за мастиленоструйните преси на HP

HDNA технологията ще предложи двойно по-висока резолюция нас потребителите на мастиленоструйни производствени преси HP

 

Новите мастиленоструйни глави с HDNA (High Definition Nozzle Architecture, архитектура с висока резолюция на дюзите) имат двойно по-висока резолюция от актуалните печатащи глави на HP. HDNA увеличава разделителната способност до 1200dpi. Тя е осигурена от конфигурация с 2400 дюзи на инч, двойно повече от тези на сегашната технология на HP. Според компанията новата технология ще увеличи скоростта в режим с висока производителност до 244m/min или до 122m/min в новия режим с високо качество, при резолюция от 1200dpi.

Според HP друга нова технология за контрол на капката позволява възпроизвеждане на по-рязък текст, фини линии, точни тонове на кожата, по-плавни преливки и повече детайли в сенките и светлите тонове. Директорът на маркетинга и бизнес развитието на HP David Murphy каза: „Вярваме, че технологията HDNA наистина ще даде ново ниво на качеството на изображението и производителността на нашите клиенти.“
„Тази технология ще може да се инсталира на съществуващите системи. Тя ще е в тестова фаза през 2015 и ще излезе на пазара през 2016.“ Мостри, отпечатани с HDNA глави ще бъдат показани на Hunkeler Innovationdays в Люцерн, Швейцария и DscoopX във Вашингтон.

HDNA технологията на HP ще може да се инсталира на всички ролни мастиленоструйни производствени платформи на компанията. Това включва машините от сериите HP T200, T300 и T400.

Можете да видите видео, посветено на HDNA тук:

Източник: www.hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.