Нови машини за печат и рязане от серията 300 от HP

1021
Нови машини за печат и рязане от серията 300 от HP

Европейският дебют на две нови машини на HP ще бъде на Fespa през следващия месец.

Latex 315

 

„Това е цялостно решение на HP, с принтер и плотерм, с интегриран работен процес,“ каза Jordi Casas, мениджър на широкоформатните продукти на компанията, EMEA. „Затова, ние създадохме целият работен процес и се уверихме, че потребителите могат да контролират всички елементи. Затова, вместо да управляват печата и рязането от различни места, сега сме сигурни, че процесът може да бъде контролиран пълноценно и централизирано.”

Latex 315 с ширина 1.37 HP Latex 335 и с ширина 1.6m бяха показани за пръв път на ISA Sign Expo в Лас Вегас. Преди представянето на тези две машини, HP работеха с подизпълнители за режещите устройства.

Новият вграден плотер на HP е устройство, което може да се купи като цялостна система за печат и рязане с принтер от сериията Latex 300. Засега компанията няма планове да предлага устройството самостоятелно. Новият плотер предлага максимална диагонална скорост на рязане от 1.13m/секунда с 3 G диагонално ускорение. Системите за печат са същите като в съществуващите машини HP Latex 315 със скорост 48 кв. м./час и Latex 335 с 50 кв. м./час. RIP-ът автоматично генерира баркодове, които могат да бъдат прочетени от плотера и гарантират безпроблемно производство.

И двете конфигурации ще бъдат демонстрирани на Fespa в ‘Print and Cut’ зона на щанда на HP, докато произвеждат продукти като тапети, трансферни материали за текстил, етикети и конвенционални широкоформатни изделия.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.