90 дигитални машини продаде HP по време на изложението Labelexpo

1420
90 дигитални машини продаде HP по време на изложението Labelexpo

HP Indigo отбеляза и покупка № 1000 в света на серията дигитални преси HP Indigo WS6000 от италианската световна група EUROSTAMPA.

 

Доставчикът на дигитални преси получи и изключително позитивната обратна връзка от клиенти вече „опитомили“ дигиталните преси HP Indigo 20000 и 30000 (повече информация можете да намерите тук).

 

Освен че демонстрира своите последни иновации в областта на етикетирането и опаковането, HP Indigo представи и нови продуктови характеристики, подобрени версии на печатните машини и обновен софтуер за персонализиране. 

Заради големия брой посетители на Label expo очаквано HP Indigo бяха най-големият изложител. В рамките на четири дни бяха продадени повече от 90 нови преси HP Indigo. Сред клиентите са:

  • Kartongbolaget AB – водещ доставчик на висококачествени опаковки от картон в Скандинавието, ще стане първата фирма в Швеция, която ще инсталира дигиталната преса HP Indigo 30000 след подписване на договор за пресата по време на Labelexpo. Използвайки предимствата на дигиталното производство, фирмата ще трансформира своята дейност и ще предлага нови продукти.

  • Allflex от Аахен, Германия, утвърден доставчик на гъвкави опаковки и самозалепващи етикети, подписа договор за дигитална преса HP Indigo 20000. Инвестицията ще даде възможност на фирмата да разшири гамата от дигитално отпечатани продукти и да се възползва от по-голямата скорост и ефективност при монтажа на етикетите, които са постижими с тази 762мм ролна преса.

  • Специалистите в сферата на сладкарските изделия Kalfany Süße Werbung закупиха своята втора дигитална преса HP Indigo WS6800 по време на изложението – само три месеца след като инсталираха първата. Със седалище в Херболцхайм, Германия, Kalfany се стремят да направят производството си още по-ефективно и да разширят гамата си от висококачествени, персонализирани продукти.

  • inotec Barcode Security – водещ европейски доставчик на баркод и RFID етикети, потвърди поръчката си за дигитална преса HP Indigo WS6800. Фирмата, която се намира в Ноймюнстер, Германия, избра HP Indigo WS6800 заради нейното страхотно качество на печат и възможността да разнообразни решенията си за печат на защитни елементи.

  • Mobo Druck GmbH във Виленген – Швенинген, Германия, инвестира в дигитална преса HP Indigo WS6800. Фирмата, чиято основна дейност е производство и продажба на самозалепващи етикети, избра технологията HP Indigo за своите висококачествени продукти и за по-голяма производствена гъвкавост.

    И в последния ден на изложението се сключи най-голямата сделка в историята на HP Indigo:

  • Rako Group закупи две печатни машини от модела HP Indigo 20000 и девет от модела HP Indigo WS6800 като част от най-голямата сделка за етикети и опаковки в историята на HP. Покупката надгражда наличния капацитет от дигитални преси HP Indigo на Rako и в същото време осигурява по-голям капацитет, който гарантира, че потребностите на клиентите ще бъдат удовлетворени.

„Вече повече от десетилетие използваме технологията за дигитален печат на HP Indigo, за да гарантираме стойност за нашите клиенти, сред които са много световни водещи марки“ – каза Адриан Типенхауер – управляващ директор на Rako. – HP Indigo остава в ядрото на нашата печатна стратегия, а ние вярваме, че допълнителните дигитални преси ще ни помогнат да продължим да се обновяваме и разрастваме заедно в бъдеще.“

Алон Бар-Шани – вицепрезидент и генерален мениджър на HP Indigo сподели: „Rako е един от най-големите потребители на HP Indigo в сферата на етикетирането и опаковките и ние работихме в тясно сътрудничество, за да ускорим и разширим тяхната дейност в областта на дигиталния печат. Покупката днес отбелязва една паметна инвестиция, която дава допълнителни възможности на Rako за растеж и показва неограничените възможности с технологията за дигитален печат на HP Indigo.“

Нови разработки

HP използва Labelexpo, за да представи своите най-нови продуктови разработки, включително новото бяло HP ElectroInk Premium White, флуоресцентно розово и устойчиво на избеляване мастило, съвместимо с HP Indigo One-Shot Colour технология. На щанда беше използвана функцията ‘colour challenge’ (цветно предизвикателство), за да бъдат демонстрирани големите възможности на НР в цветово отношение и симулиране на цветове по Пантон. Функцията на ws 6800 беше представена над 300 пъти по време на цялото изложение.

 

По време на изложението бяха обявени и спечелените от НР награди „Световен етикет”. Наградата за иновации (за фирми с повече от 300 служители) беше връчена на НР за нейния софтуер HP Smart Stream Mosaic. Този софтуер дава възможност за автоматично създаване на милиони модели на базата на основни шаблони, предлагащ бърза подготовка на много персонализирани кампании, при които всеки екземпляр е различен. Технологията е използвана от Coca Cola в Израел за нейната кампания „Остани необикновен”, а наскоро Bud Light използва неповторимите предимства на този софтуер за своята ограничена серия фестивални кенове. Испанският клиент Graficas Varias, който наскоро разшири своето дигитално портфолио с втора дигитална преса HP Indigo , също спечели наградата „Най-добър дигитален етикет”.

 

Източник: 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.