HP демонстрира възможности за декорация на Heimtextil

856
HP демонстрира възможности за декорация на Heimtextil

Компанията представи решението, което според нея ще трансформира пазара на тапети, HP Indigo Wallpaper.

HP Indigo Wallpaper

 

На Heimtextil във Франкфурт HP показа нова колекция дигитално отпечатани интериори в стаи с професионален дизайн. Всяка от стаите има определено предназначение. HP представи и HP Indigo Wallpaper, решение, базирано на цифрова печатна машина HP Indigo 20000 Digital Press, предназначено за производители на тапети. Целта е производителите да преминат от аналогова към цифрова технология с високо качество. Тя ще им осигури предимствата на печата по заявка, по-бързо изпълнение на поръчките и намаляване на технологичния отпадък.

Заедно с екип дизайнери, ръководен от Jennifer Castoldi, всяка от концептуалните стаи в павилиона на HP на Heimtextil разказва история, оживена чрез технологиите на HP за латексов печат и интериорна декорация. Дизайните засягат съвременни теми като устойчивост, глобално затопляне и застрашени видове. Тези теми са вписани в интериори на дневна, спалня, баня, кухня и зъболекарски кабинет.

“С дигиталния печат за декорация на HP, интериорните дизайнери имат удивителни възможности. Всяка идея, във всеки размер, може да бъде реализирана навсякъде, от стените, през печат на пода, текстил и мебели,” каза Castoldi, изпълнителен директор и криейтив директор на Trendease International. „Тази технология дава нови възможности на дизайнерите.“

Нови възможности с технологията на HP
HP Indigo Wallpaper е решение за висококачествен печат без ограничение на дължината. Можете да печатате нов дизайн на всеки метър с HP Indigo 20000. Скоростта на печат е 1515 кв. м. в час, ширната е 74 cm. Доказаната в индустрията HP Indigo 20000 е програмирана да печата повтаряеми мотиви без бели полета. Това я прави идеална за печат на тапети и други приложения. Доставчици на хартия като Felix Schoeller и Van Merksteijn предлагат медии за печат на тапети с HP Indigo Wallpaper.

HP наскоро представи и нова гама текстилни материали за HP Latex принтери за приложение в декорацията, които съчетават изключително качество на печат с предимствата на технологията на водна основа. Те са подходящи за производство на пердета, щори, възглавници, абажури, чанти на материали от 100% памук или полиестер.

Източник: пресинформация на HP
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.