HP обнови гамата печатни системи Indigo и добави функция за контрол на цвета

1117
HP обнови гамата печатни системи Indigo и добави функция за контрол на цвета

Най-същественото нововъведение е вградената система за контрол на цветовете, която мери и настройва печата всяка страница, за да постигне постоянно възпроизвеждане на цвета в рамките на тиража, между различните тиражи и между различни машини.

HP обнови гамата печатни системи Indigo

 

Мерим всеки лист, не просто всяка поръчка и прекалибрираме по време на печата, първите клиенти харесват това изключително много,“ каза директорът на маркетинга на HP GSB Francois Martin. „Можем да гарантираме постоянното възпроизвеждане на цветовете на различни машини. Имаме клиенти с много печатни системи, които искат да разделят тиражи между тях. С вградения спектрофотометър те могат да бъдат сигурни, че цветовете си съответстват напълно.“

Функцията за контрол на цветовете първоначално ще се предлага за две нови машини: листовата 7800 и ролната WS6800. В бъдеще, заедно с други подобрения, тази опция ще може да се добавя към съществуващи машини от сериите 7000 и 6000. „Беше важно да предложим новите възможности като ъпгрейд, потребителите имат нужда да използват печатните си машини поне по 10 години и очакват няколко нововъведения за този период,“ добави Martin.

Листовата 7800, която заменя 7600 добавя много нови възможности, които за пръв път бяха показани в 5600. Сред тях са one-shot печат, матово мастило, „невидимо“ червено, светло черно и цифрови специални ефекти като създаване на текстури, изпъкнал печат и водни знаци. Интелигентната автоматизация позволява опашката от поръчки да бъде оптимизирана на базата на приоритет, дължина, тип на изображението и медия за печат.
Martin каза, че нововъведенията са направени на базата на изискванията на клиентите за функции, които добавят стойност към продукцията на пресата.

Подобренията на ролната WS6800 включват нови мастила, усъвършенствано растеризиране, по-широка цветова гама и увеличена площ на печата. Всички те са насочени към увеличаване на потенциалните приложения и ценовата ефективност на машината за етикети, която печата на тясна рола.

С увеличаване на ширината на изображението с 3 мм до 320 мм HP твърдят, че клиентите могат да намалят технологичния отпадък чрез по-ефективни монтажи. Ново бяло мастило предлага двойно по-висока плътност от предишното поколение бяло за Indigo и намалява броя на нужните кликове от два на четири. Това е и първата поява на пазара на сребърно мастило за метални ефекти на HP.

На WS6800 вградения спектрофотометър премахва нуждата от ръчна калибрация на цветовете и съкращава времето, нужно за подготовка на профили и настройване при печат на специални цветове със 75%.

Източник:
hp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.